Gürpınar Belediyesi Tüm-Bel-Sen İş Sözleşmesi Yaptı

Van’ın Gürpınar Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde eş başkanlar, sendika üyelerinde sözleşme sonrasında katliam tehdidi altında bulunan Şengal ve Kobane'ye yardım etmeleri talebinde bulundu.

Gürpınar Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Çok dilli belediyecilik ilkesi gereği resmi dil dışında yörede bulunan diğer dillerin de belediye personellerinde öğrenilebilmesi için belediyeye bir takım yükümlülükler yüklendi. TİS'de dikkat çekici bir diğer madde ise eşine şiddet uygulayanların aldığı ek ücretlerin eşine verilmesi maddesidir. Bu madde ile aile için şiddetin önüne geçilmesi hedefleniyor.
TİS'in bir başka önemli maddesinde ise Nevruz Bayramı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde personelin izinli sayılması kararlaştırıldı. Buna göre Nevruz Bayramı'nda tüm personel ücretli izinli sayılırken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ise sadece kadınlar izinli olacak.
Kadınlara yönelik alınan bir başka kararda ise, belediyeye personel alımlarında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın uygulanması maddesidir. Buna göre belediyeye personel alınması durumunda alınacak personelin yarısının kadın olması kararlaştırıldı. Böylece ilçede çalışan kadın sayınının arttırılması ve personel alımlarında kadınların geri plana itilmesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.
TİS'de imza altına alınan başka bir maddede ise belediye personelinin yılda bir kez CEK-UP'dan geçirilmesi maddesidir.
Gürpınar Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ile Yıldız Çetin, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Şükrü Kaçıcı, TİS Hukuk Sekreteri Yusuf Sevmiş ve Tüm Bel Sen iş yeri temsilcisi Nizamettin Güngör katıldı. İmza töreninde konuşan Şube Başkanı Şükrü Kaçıcı üyelerine seslenerek Kobane ve Şengale yardım etmelerini isterken, Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız ise 'Bize, imzaların atılmasından sonra Şengal ve Kobane'ye yardım edecekleri sözünü verdiler. Sözleşmenin her kese hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme