HACKERLAR VAN'DA BULUŞTU

Siber güvenlik alanında Türkiye'nin önde gelen uzmanları ve hackerlar Van'da buluştu. 03-08 Eylül tarihleri arasında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen kampa 65 hacker katıldı. Eğitim kampına siber güvenlik alanındaki güncel konular ve gelecekte oluşabilecek riskler katılımcılara anlatıldı.

Burhan Ergin

Van Bilişimciler Derneği'nin organizasyonu, DAKA'nın desteğiyle, 03-08 Eylül tarihleri arasında Van'da Siber Güvenlik (Etik Hacker) Kampı semineri başladı. Siber Güvenlik Uzmanı Prısma CSI'dan Mehmet Caner Köroğlu ve Hakan Eryavuz'un konuşmacı olarak katıldığı kampa çok sayıda hacker katıldı.

Van Bilişimciler Derneği Tanıtım ve Medya Sorumlusu Sefa Kaya, Türkiye'nin birçok yerinde kampa katılımcıların olduğunu belirterek, "27 Haziran'da proje çalışmalarına adım attığımız ve 625 kişinin başvuru yaptığı Siber Güvenlik (Etik Hacker) Kampı sözlü mülakat ve online sınav sonucunda hak kazanan Van'ın yanı sıra İstanbul, Kahramanmaraş, Batman, Elazığ, Ankara, Şanlıurfa ve Bitlis'ten 65 kişinin katılımıyla başladı. Türkiye'nin birçok yerinden bu eğitim için Van'a gelenler oldu. Biz bu eğitimle iller arasında kültür dayanışmasını sağladığımızı düşünüyoruz. Eğitimimize başvuranların büyük bir çoğunluğunun il dışından olması bu anlamda sevindiricidir. Konaklama, ulaşım ve yeme-içme ihtiyaçları için destekçi bulamadığımızdan birçok öğrenci kardeşimiz eğitime katılmaktan vazgeçti. Destekçi bulmuş olsaydık Van'da daha büyük bir kültür dayanışmasına imza atabilirdik" dedi.

"DAKA'ya teşekkür ederiz"

Eğitime verdiği katkılardan dolayı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına teşekkür eden Kaya, "Eğitimimize 625 kişinin başvurması açıkçası bizi de şaşırttı. Eğitim başvurularımız bittiği günden itibaren yoğun isteklerle karşılaşıyoruz. Eğitime katılmak isteyen birçok kişi var. Biz bu arkadaşlarımız için Siber Güvenlik (Etik Hacker) Kış Kampı düşünüyoruz ve web sayfamız üzerinden başvuruları almaya başladık. Tabi bu eğitimimiz için de desteğe ihtiyacımız olacaktır. Eğitimler Prısma CSI'dan Mehmet Caner Köroğlu ve Hakan Eryavuz tarafından verilmektedir. Bu eğitim programımızı gerçekleştirmemize olanak sağlayan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)'ya ne kadar çok teşekkür etsek de azdır. Bölgemizde bu tür eğitimlere öncülük eden kurumları gördükçe bilişime olan ilgimiz ve sevdamız daha çok artmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Bilişimin gelişmesi için her türlü çabayı sarf edeceğiz"

Van'da bilişim adına önemli işler yapmak istediklerini söyleyen Kaya, "Twitter sayfamızda bir anket başlattık. Ankette Blog Eğitimi (Wordpress), Youtuberlık, Sosyal Medya Uzmanlığı ve Kişisel Veri Güvenliği eğitimlerinden hangilerini yapalım diye sorduk. Anket sonuçlarına göre görüyoruz ki Kişisel Veri Güvenliği eğitimi rağbet görüyor. Buradan herkesin kendi güvenliğini düşündüğünü söyleyebiliriz. Ama buna rağmen birçok kişi kişisel verilerini koruyamıyor ve bununla beraber ortaya çıkan mağduriyetleri görüyoruz. "İşimiz Bilişim, Sevdamız Van" sloganıyla başladığımız bilişim serüveninde kentimizin bilişimin gelişmesi için her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmayacağız. Biz teknoloji adına neler yapabiliriz adı altında faaliyet gösteren "Sevdamız Van, İşimiz Bilişim" sloganıyla yola çıkmış genç bilişimciler olarak Van için el ele veriyoruz. her şey Van için" diye konuştu.

Bakmadan Geçme