HACKERLAR VAN'DA BULUŞACAK

Geçtiğimiz yıl Van'da kurulan Bilişimciler Derneği, DAKA desteğiyle, 03-08 Eylül tarihleri arasında Van'da Siber Güvenlik (Etik Hacker) Kampı düzenliyor. Bilişimciler Derneği Tanıtım ve Medya Sorumlusu Sefa Kaya, 'Van şuan bilişimde çok geri kalmış, web sitelerine gelen siber saldırılarda sayfa sahipleri Van'da muhatap bulamıyor. Bizim amacımız bunun önüne geçmektir' dedi.

Burhan Ergin

Bilişimciler Derneği Tanıtım ve Medya Sorumlusu Sefa Kaya ve dernek sekreteri Özge Nur Kiyatmaz ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, yazı işleri müdürü İkram Kali ile görüştü.

“Van'da CEO hizmeti veren kimse yok”

Van'ın bilişim konusunda geri kalmış bir il olduğunu söyleyen Kaya, “Derneğimizi 2017 yılında kurduk. Amacımız Van'daki bilişimci ve yazılımcıları bir araya toplayarak, Van için bir şeyler yapmak istiyoruz. Van şuan bilişimde çok geri kalmış, web sitelerine gelen siber saldırılarda sayfa sahipleri Van'da muhatap bulamıyor. Bizim amacımız bunun önüne geçmektir. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Şuan Van'da CEO hizmeti veren kimse yok. Bu sorunu çözmek için maddi anlamda sıkıntı çekiyoruz. Zamanla inşallah bu sorunu da çözeceğiz” diye konuştu.

“625 kişi eğitimlerimize katılmak için başvurdu”

Eğitimlerinin her ay düzenli olarak devam edeceğini belirten Kaya, “Şuana kadar 625 kişi eğitimlerimize katılmak için başvurdu. Tabi başvuran herkesi eğitime almamız söz konusu değildir. Kontenjanımızı Van'ın plakasına endekslemeyi düşünüyoruz. Başvuranları öncelikle ön eleme sistemine tabi tutuyoruz. Ön elemeden geçen adaylar da sınava katılmaya hak kazanıyor. 17 Ağustos'ta web üzerinden bir online sınav yapacağız. Sınav sonunda en iyilerini seçip eğitime katılmalarını sağlayacağız. Bu tür eğitimlerde normalde en fazla 20 kişiyle yapılır ve maliyeti oldukça fazladır" ifadelerini kullandı.

“Eğitimimiz 03-08 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır”

Söz konusu eğitimi DAKA desteğiyle yaptıklarını belirten Kaya, "Dolayısıyla ücretsiz bir eğitimdir. Aynı anda 65-80 arası kişiye eğitim vermemiz bir rekordur. Dünyada benzeri yoktur. Bu ilki Van'da yapmamızın sebepleri arasında kültür dayanışması da var. Farklı illerden Van'a bu eğitim vesilesiyle gelecek olan öğrenci kardeşlerimiz belki de ileride Van'a yatırım yapmak isteyeceklerdir. Eğitimimiz 03-08 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Eğitimimiz CEH ve OSCP sertifikalarına sahip Hakan Eryavuz ve Mehmet Caner Köroğlu tarafından verilecektir" dedi.

Bakmadan Geçme