Hak-Par'dan gazetemize ziyaret

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par), Genel Başkan Yardımcısı Abdulmenaf Kıran, Kürt partisi olduklarını ancak bütün kimlikleri kucaklayarak Türkiye'nin ve bölgenin güvenlik, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümünde siyasi sorumluluk almak istediklerini söyledi.

Rıdvan Can

İlin sorunlarını tespit etmek üzere mesleki kuruluşları, STK'ları, esnafları gezen Hak-Par Genel Başkan Yardımcıları Avukat Abdulmenaf Kıran, Cafer Sterk ve Parti Meclisi üyesi Av. Ertuğrul Çabuker'den oluşan heyet gazetemize ziyarette bulundu.

"Siyaset alanı açmak istiyoruz"

Vizyon sahibi bir parti olduklarını kaydeden Kıran, "Hak Par demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan bir partidir. Hak Par Kürt partisidir, ancak Türk, Kürt, Arap, Çerkez nihayet bütün kimlikleri, renkleri, düşünceleri kucaklayarak Türkiye'nin ve bölgenin sorunlarının çözümünde siyasi sorumluluk almak isteyen partidir. Biz bölgede AKP ile HDP arasına sıkışarak bunalan, geleceğinden endişe duyan insanlarımıza soluk alacakları siyaset alanı açmak istiyoruz. Biz insanları dini inancı kimliği, yaşam tarzı, ekonomik gücü, eğitim seviyesi nedeniyle ötekileştirmeden kardeşçe kucaklamak istiyoruz. Bizi ülkemizin ekonomik, eğitim, sosyal sorunları da ilgilendiriyor. Bunun için akılcı uygulanabilir çözüm önerilerimiz var. Biz Türkiye'de demokratik sosyal ekonomik sıkıntılara siyaset üretmek her görüşe, düşünceye saygı duyarak fikir görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bu nedenle meslek odaları, STK'ları, basın kuruluşlarını, esnafları gezerek konuşmak yerine dinliyoruz. Dile getirilen sorunları, önerileri, görüş ve düşünceleri çarpıtmadan değerlendirmek üzere not alıyoruz" dedi.

"Karanlıkları aydınlatmak istiyoruz"

Türkiye'nin güvenliğini, kalkınmasını, daha fazla demokratik, hukuk devleti sistemine kavuşmasını istediklerini belirten Kıran, " Gerçek manada demokrasiye hukukun üstünlüğüne inanarak herkesin mutlu müreffeh ve kardeşçe yaşadığı Türkiye arzuluyoruz. Bizde İsviçre insanı kadar kaliteli yaşamayı hak ediyoruz. Emeklilerimizin geçim derdine düşerek çalışmak zorunda kalmasını istemiyoruz. Sosyal devlet istiyoruz. İşsizliğin önlenerek herkese insanca yaşama hakkı eğitim öğretim istiyoruz. İşverene, müteşebbise sahip çıkarak, barışı sağlayarak normal yaşam koşullarını oluşturarak karanlıkları aydınlatmak istiyoruz" diye konuştu.

"İnsanlar tedirginler"

Van'da yaşanan sorunları yurttaşlardan, toplum temsilcilerinden dinlemek üzere farklı kesimlerle görüştüklerini söyleyen Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Cafer Sterk de toplumun kendisini baskı altında htiğini belirterek şunları söyledi: " Görüştüğümüz insanlar maalesef tedirginler, kaygı ve korku içindeler. Yatırım yapmak isteyen müteşebbisler önünü göremiyor. Yurttaşımız çatışmalı ortamın son bulmasını istiyor. Bu iklimde yaşamanın zorluklarını dinledik. Van'da ve bölgede öncelikli sorun huzur, güvenlik, gelecek kaygısı, Kürt sorunu, ekonomik sorunlar, işsizlik, çarpık kalitesiz kentleşme, bilgi birikim yeteneği olamayan eller tarafından idare edilmesi olarak sıralandı. Sendikalar, meslek odaları, esnaflar genelde aynı sorunları dile getirdiler. Hak-Par olarak toplumsal barışı sağlamak, bölgesel farklılıkları gidermek için siyaset üretmek istiyoruz. Kapımız bütün kimliklere, düşüncelere açıktır.

Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü İkram Kali'de Hak-Par heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Bakmadan Geçme