HAK SAHİPLİĞİ SÜRESİ UZATILIYOR

Van’da yaşanan depremlerin ardından hak sahipliği ve borçlandırma müracaat sürelerinin 15 gün uzatılacağını ifade eden yetkililer, “Depremden dolayı hala il dışında bulunan ailelerin mağdur olmamaları için bu sürenin bugünden itibaren uzatılacağını dile getirdiler.

Serkan ASLAN

Depremzede ailelerin hak kaybına uğramamaları son tarih 28 Haziran 2012 olarak belirlenen hak sahipliği başvuru tarihi bugünden itibaren 15 gün daha uzatılacağı öğrenildi. Depremzede ailelerin belirtilen süre içerisinde Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki hak sahipliği ve borçlandırma bürolarına kendileri veya kanuni vekilleri aracılığıyla müracaatlarını yapmaları bekleniyor. Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından depremzedeler için Van’ın değişik bölgeleri ile Erciş ilçesinde yaptırılan kalıcı konutlar hızla yükselirken, hak sahipliliği için yapılacak olan başvuru süresi de 15 gün uzatılıyor. Van merkezi ile Edremit ilçesi ve bağlı belde ve köyler için hak sahipliği ve borçlandırma müracaat süresinin 13 Temmuz 2012 tarihinde sona ereceğini belirten yetkililer, afetzede ailelerin hak kaybına uğramamaları için belirtilen süre içerisinde Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ndeki hak sahipliği ve borçlandırma bürolarına kendileri veya kanuni vekilleri aracılığıyla müracaatlarını yapmaları gerektiğini belirttiler. İl dışına çıkan bir çok ailenin bulunduğunu bunların içerisinde engelliler başta olmak üzere bir çok vatandaşın bulunduğunu vurgulayan yetkililer, bu vatandaşların mağdur olmamaları için bu sürenin uzatıldığını kaydettiler.

Yapılan başvuru sayılarında ise elde edilen bilgiler de ise 12 bin müracaatın yapıldığı bunlardan 9 binin orta hasarlı 3 bin ise ağır hasarlı münacatlardan oluştuğu öğrenildi. Yapımı devam eden kalıcı konutlarında ise toplamda 15 bin 323 adet olarak planlanan konutların 10 bin 443’ü Van merkezde, 4 bin 880’i ise köylerde yapımı aralıksız sürüyor. vanhaber,haberlervan,toki,başvuru,tarih

Bakmadan Geçme