Hastalar Aile Hekimlerine Gitmiyor

Yöre insanının aile hekimlerine rağbet göstermediğini eski alışkanlıklarından kaynaklandığını ileri süren Dr. Polat, “İl ve ilçelerdeki hastanelere ulaşımın rahat sağlanmasından ve özellikle yöre insanının eskiden beri hastanelere ve hastanelerdeki uzman doktorlara muayene olmasından dolayı aile hekimlerine fazla rağbet göstermedi.

Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, göreve gelmelerinden sonra geçen bir yılda yapılan hizmetlere değindi.
Van Kadın Doğum Hastanesi Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, 2 Kasım 2012 yılından kurulan Kamu Hastaneleri Birliği'nin geçen bir yıllık süre içerisinde ilde sağlık alanında önemli hizmetler yaptığını vurguladı. Göreve geldikleri günden itibaren gerek hastanelerdeki yatak sayılarının artışında, gerek hekim sayılarının artmasında gerekse maddi açıdan önemli hizmetlerin yapıldığına dikkat çeken Dr. Polat, “Göreve geldiğimizde 25 milyon 683 bin 840 TL olan borcu, 8 milyon 300 bin 58 TL'ye düşürdük. Bunun da önemli bir kısmını hastanelerimizde kullanılmayan malzemeleri değerlendirerek yaptık. İldeki hastanelerde yapılan bir takım düzenlemeler hem hastanelerin tıbbi cihaz yatırımlarına yönelik kullanmış olduk hem de asgari ücretle çalışan personellerin mali durumlarının iyileştirilmesi yönelik katkısı olsun diye kullandık” dedi.
Hastanelerde birçok yeni birimin açıldığını dile getiren Polat, “Çocuk istismarını önlemeye yönelik Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) ve madde bağımlılarının tedavi edileceği AMATEM açma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu merkezlerimizi de inşallah Ocak ayı sonunda hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.
Yöre insanının aile hekimlerine rağbet göstermediğini eski alışkanlıklarından kaynaklandığını ileri süren Dr. Polat, “İl ve ilçelerdeki hastanelere ulaşımın rahat sağlanmasından ve özellikle yöre insanının eskiden beri hastanelere ve hastanelerdeki uzman doktorlara muayene olmasından dolayı aile hekimlerine fazla rağbet göstermedi. Ama son bir yılda bu yöndeki artışlarda memnut vericidir. İnanıyorum ki bu ilerde daha da düzelecektir ve insanlarımız en ufak bir hastalıkta bile artık hastanelere gitmekten vazgeçecektir” şeklinde konuştu.
Toplantıya Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Özcan Öktem, Hastane Müdürü Mehmet Zahir Karataş katıldı.

Bakmadan Geçme