Hastanelerde yanlış tahlil sonucu verilmesi tarih oluyor

Yerli sağlık yazılımıyla hastanelerde yanlış tahlil sonucu verilmesi gibi problemler tarihe karışıyor.

Türkiye'nin sağlıkta başlattığı en önemli dönüşüm olarak adlandırılan şehir hastaneleri projesi hızla yayılıyor. Rönesans Sağlık Yatırım ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen Adana Şehir Hastanesi, ileri teknolojisiyle şimdiden dünyanın sayılı sağlık kampüsleri arasına girdi.

MOBİL CİHAZLARDAN TAKİP

Adana Şehir Hastanesi'nde bir grup gazeteciyle bir araya gelen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Yozgat Şehir Hastanesi'nin dijital dönüşüm sürecinde öne çıkardığımız Hastane Bilgi Yönetim Sistemi'yle tüm sağlık verileri mobil cihazlardan takip edilebilirken, kiosklarla sıra almak, tahlil sonuçlarına ulaşmak da artık çok kolay” dedi. Erkan, şöyle konuştu:

YERLİ YAZILIM GELİŞTİRDİ

“Ayrıca bu sistem radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemi teknolojisiyle entegre çalışarak hasta güvenliğini artırıyor. Böylece bebeğin kaybolması, karıştırılması sorunu ortadan kalkıyor.” Erkan, yazılımın yerli imkanlarla 40 kişilik Turkcell yazılım geliştirme ekibi tarafından geliştirildiği bilgisini verdi.

RUMUZ UYGULAMASI DEVREYE GİRDİ

Adana Şehir Hastanesi'nin yanı sıra Yozgat Şehir hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Elazığ Şehir Hastanesi ve Bursa Şehir Hastanesi'nin dijitalleştirilmesini de üstlenen Turkcell, toplam 5500 yatak kapasiteli şehir hastanelerinin dönüşümünü sağlayacak. Turkcell'in, şehir hastanelerinde hasta mahremiyetini sağlayan ‘Rumuz Uygulaması'yla da dikkat çekiyor. Buna göre isminin ekranda görünmesini istemeyen hastalar, artık sıra numarası veya seçtiği bir rumuzu da muayene esnasında kullanabilecek.

Hasta, polikliniği navigasyonla bulacak

? Erkan “Röntgenler, raporlar ve kan testleri bu üstün teknolojilerle elden ele dolaşmıyor. Hasta sağlığıyla ilgili tüm bilgiler, doğru bir şekilde kayıt altında alındığı gibi direkt doktorların ekranına düşüyor” dedi. Şehir hastanesindeki Turkcell'in yenilikçi teknolojileri bundan ibaret değil. İlk örneği Yozgat'ta hayata geçirilen hastane içi navigasyon sistemi Adana'da da olacak. Bu navigasyon aracılığıyla büyük bir alan içerisine yayılan şehir hastanesindeki her türlü birimi kolayca bulmak mümkün oluyor. Erkan, hastane mikrobunu tespit eden sensör teknolojileri için de altyapılarının hazır olduğunu ifade etti.

(Akşam)

Bakmadan Geçme