Hayat

Oysa ne güzel demişti Cahit SITKI TARANCI '35 yaş, yolun yarısı eder' diye.

Oysa ne güzel demişti Cahit SITKI TARANCI; '35 yaş, yolun yarısı eder' diye.

Kimimiz bu hayatta yaşadığımız müddetçe her şeyi çok ciddiye alıyoruz. Kimimiz hayatın vasat halini yaşarken, kimimiz boş vermişliğin kıyısındayız hayatın.

Bize sunulacak en güzel şeyin 'HAYAT' olduğunu bilmeliyiz. Bu dünyaya anlam verilmiş yaptıklarımızla ve yapmayı planladıklarımızladır. Kimse sevdiklerini bırakıp gitmek istemez. Oysa bilmeliyiz istediğimiz kadar yaşayamayacağımızı. Muhakkak sonumuzun geleceğini bilerek doğumumuz ve ölümümüz arasındaki belki yarısı olan 35 ' i belki 65 - 70 ' i bulacak olan ömrü, sevdiklerimizin bizi güzel bir şekilde yad edecek olmasıyla aslında bize bahşedilen ömrü, 150 - 200 yaş olacak şekilde yaşarız.

Nasıl mı olacak bu?

Kervan geçmez denilen yerde açacağımız bir su kuyusu, yapacağımız bir çeşme belki günler belki yıllar sonra oradan geçen bir faninin en susamış anına denk gelecek ve Allah'a duasında adımız geçecek. 'Rabbim' diyecek , 'Kulunun günahlarını bağışla, merhametinle kuşat, zor anında yanında ol' diyecek. Adımız semada anılacak, yaşamımızda yaptığımız çeşme adımızla anılacak.

Bir köy okuluna bağışlayacağımız kitaplığımızla nice güzel, yüreği temiz, hayalleri yere göğe sığmayan çocuklar yararlanacak ve onlardan sonra yine çocuklar yararlanacak. Bilemeyiz bağışladığımız kitaplardan yararlanacak çocuklar geleceğe doktor, avukat, öğretmen vb. nice güzel insan bırakacak 40 yıl yaşadığımızı tahmin ederek ama 150 - 200 yıl yaşayacağımızı bilmeyerek.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme