Hayırlı olsun

Prof. Dr. Hamdullah Hoca'ya yeni görevinde başarılar diliyorum. Önerimizin, çabamızın hayata geçmesinden Van adına, Vanlılar adına bizde mutluluk duyuyoruz.

17 Fakülte, 5 Enstitü, 4 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuar, 43 adet Uygulama ve Araştırma Merkezi, 30 bine yakın öğrencisi, öğretim elemanları ve devasa bütçesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Van ve bölgemiz için çok önemli eğitim kurumdur. Bilimsel düşüncenin yeşerdiği, harmanlandığı ve geniş halk kitlelerinin refahı için yayıldığı yer olan Van YYÜ kentimiz için evrensel öneme sahiptir.

Üniversite aydınlıktır, bilimsel ışıktır, nitelikli insan gücüdür, heyecandır.

Van'ın 81 yıllık gazetesi olarak sorumluluğumuzun ve görevimizin bilinciyle Van YYÜ'ye 37 yıl sonra Vanlı rektör atanması için toplumdan gelen sese kulak verdik. Üç maymunları oynamadık. Zira Van'da herkes bu konuyu konuşuyordu.

Önce kentimizin farklı kesimlerini temsil eden siyasi parti, meslek odası, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve Van halkının bu konudaki görüşlerini aldık. Gazetemize açıklama yapan değerli temsilciler, "Vanlı rektör istiyoruz" çağrısında bulundular. Bizde "Yeni Rektör Vanlı Olsun" manşet haberimizin yanı sıra köşe yazılarımızla Van halkının beklentisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasilerin ve kamuoyunun gündemine taşıdık. Korku duvarını yıkarak memleketimizin ortak arzusuna tercüman olduk. Vanlı rektör beklentimizin birilerine karşı bir çıkış olmadığının altını çizdik. Gündeme bomba gibi düşen manşet haberimiz ve köşe yazılarımız her kesimden çok büyük ilgi ve destek gördü.

Van'ın derdini dert edinen, sevincinden mutluluk duyan Vansesi ailesi olarak "Van üniversitesinin rektörü 37 yıl sonra neden Vanlı bir isim olmasın" dedik. Rektör istemek Erzurum, Diyarbakır, Sivas, Antalya gibi illerin ne kadar hakkıysa Van'ın da o kadar hakkıdır dedik.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme