Hayvancılıkta nereden nereye!
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba önceki gün ' sosyal ve sürü artırma' projesinin hayata geçirileceğini açıkladı. Bakan Fakıbaba 'Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol' adlı projesiyle her bir aileye 300 damızlık koyun, yem, ilaç, veteriner desteği verileceğini, sürü bakıcısına asgari ücret ödenmesinin yanı sıra sigortasının da yapılacağını söyledi.
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba önceki gün " sosyal ve sürü artırma" projesinin hayata geçirileceğini açıkladı. Bakan Fakıbaba 'Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol' adlı projesiyle her bir aileye 300 damızlık koyun, yem, ilaç, veteriner desteği verileceğini, sürü bakıcısına asgari ücret ödenmesinin yanı sıra sigortasının da yapılacağını söyledi.
Proje 70'li yıllarda 3 milyon, 2017 yılı hayvan istatistiklerine göre 2 milyon 670 bin 576 baş koyun sayısı ile Türkiye'de ilk sırada yer alan Van'da heyecan yarattı.
Proje açıklanınca Cumhuriyetin ilk yıllarında uygulanan hayvancılık politikaları ile ilk defa Doğu bölgesi hayvancılığı için kurulan bir kuruluşu anımsadım.
Atatürk önderliğinde Milli Mücadele'nin ilk yıllarından itibaren yeni Türkiye'de Cumhuriyetin ilanının hemen ardından ekonomik, sosyal, kültürel ve sınaî alanlarda kalkınma seferberliği başlatılmış. Seferberlik başlatılan sektörlerden biri de hayvancılık olmuştur.
Hayvancılığın geliştirilmesi için uygulanan teşvik politikaları kapsamında, hayvan sergileri ve yarışlar düzenlenmiş, kaliteli hayvan yetiştirenlere ödüller verilmiş, kredi ve finansman desteği sağlanmıştır. Hayvan ıslah ve çoğaltılması amacıyla ülkenin çeşitli merkezlerinde haralar, damızlık depoları, inekhaneler, ağıllar ve çiftlikler kurulmuş.
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ