Hazırlığı olan kazanacak

Hayat normale dönmeye başladığında tarım ürünlerinin yanı sıra gıda, otomotiv, giyim, kişisel bakım, eğitim, spor, sağlık, turizm ve konut gibi sektörler gözde olacak. Söz konusu sektörlerde bugünden üretim, pazarlama hazırlıkları yapan ülkeler, işletmeler bir adım önde olacak ve pazardan daha fazla pay alacak.

Koronavirüs salgınıyla mücadele küresel ölçekte devam ediyor.

Can kayıpları devam ederken başlatılan aşı çalışmaları daha sonuç vermiş değil. Bilim dünyası canla başla çalışıyor. Bu anlamda ülkeler ve bilim insanları arasında adı konulmamış yarış var.

Dünya ekonomisi salgından kötü etkilenmiş durumda.

İş yerleri kapanmış, milyonlarca insan işsiz kalmıştır. Fakat her şeye rağmen üretim yapan ülke ve işletmelerin sayısı da az değil. Zira hayat devam ediyor.

Korona belasından Türkiye ekonomisi de etkilenmiştir.

Yönetenler ve millet olarak korona belasından hepimiz gerekli dersleri çıkararak liyakate, bilme, üretene değer verirsek salgın sonrası daha üretken, daha çalışkan, daha güvenli, birlik beraberlik değerleri ivme kazanan Türkiye fotoğrafı ortaya çıkabilir. Bunları ve daha fazlasını gerçekleştirmek ülkeyi yönetenlerin ve bizlerin elindedir.

Dünya genelinde…

İnsanların ihtiyaçları, tüketimleri korona nedeniyle ortadan kalkmadı yalnızca bir süreliğine ertelendi. Salgın sonrası tüketim ihtiyaçları değişerek daha da artacak denilebilir.

Türkiye'nin salgın sonrası ekonomik anlamda çıkışa geçeceğini söyleyenlerin sayısı bir hayli fazladır.

Tarımda ekim biçim dönemini ıskalamadan arz ve talep dengesine göre planlama yapan Türkiye, ekonomik tedbirler ve teşviklerle tarihinin en büyük sebze ve meyve ihracatını gerçekleştirebilir.

Hayat normale dönmeye başladığında tarım ürünlerinin yanı sıra gıda, otomotiv, giyim, kişisel bakım, eğitim, spor, sağlık, turizm, taşımacılık ve konut gibi sektörler gözde olacak. Söz konusu sektörlerde bugünden üretim, pazarlama hazırlıkları yapan ülkeler, işletmeler bir adım önde olacak ve pazardan daha fazla pay alacak.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme