HDP Ankara’daki Saldırıyı Kınadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanlığı Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısını basın açıklamasıyla protesto etti.

İlhan Siyahtaş

Beşyol Meydanı'nda bulunan HDP seçim bürosu önünde düzenlenen basın açıklamasıyla cumartesi günü Ankara'da “Emek, barış, demokrasi” mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısını kınadı.

Ankara'da yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla anıyoruz sözleriyle konuşmasına başlayan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, biz normal şartlarda bugün burada seçim büromuzun açılışını yapacaktık. Ülke tarihinin en büyük katliamına tanık olduk. Barış isteyen insanlarımıza yönelik büyük bir katliam gerçekleştirdiler dedi.

Zilan, Dersim, Ankara katliamlarının faillerini biz çok iyi tanıyoruz diyen Dilekçi, “ Biz bu katliamlara yabancı değiliz. Ama her ne olursa olsun başarılı olamayacaklar. Tarihte halkları katleden hiçbir zihniyet başarıya ulaşmadı. Bugün dünyanın her yerinde bu katliama lanet yağıyor. IŞİD, DAİŞ falan hiç fark etmiyor ama Suruç'un, Diyarbakır'ın hesabını sormayıp üstünü örten bunun sorumlusu hükümettir. Bir önceki gün mafya babası polis koruması altında miting düzenliyor; ‘Oluk, oluk kan akacak' diyor. Ertesi gün barış isteyen masum insanlarımız Ankara'nın ortasında katlediliyor. Biz bu durumda elbette sorumlu olarak hükümeti göreceğiz. Katledilen insanlarımız bu ülkeye barış, adalet, özgürlük gelsin diye oradaydılar. O masum insanlarımızı alçakça katlettiler. Biz onların mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise, “Bin yıllık kardeşliğin köprüsünü bomba ile havaya uçurdular, ama biz halklar olarak çelikten bir kardeşlik köprüsünü yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkanı Münir Aras, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Tuğba Hezer, Remzi Özgökçe, Adem Geveri, Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya, İlçe Belediye Eş Başkanları, Barış Anneleri İnisiyatifi, STÖ temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme