HDP Nevruzu Kale'de kutlayacak

Van'da çarşamba günü yapılacak olan Nevruz kutlama hazırlıklarını sürdüren Nevroz Tertip Komitesi, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Vansesi Haber Merkezi

21 Mart 2018 Çarşamba günü düzenlenecek olan Nevruz kutlamaları basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Avukat Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, DBP PM Üyesi Şehzade Kurt, HDP PM Üyesi Zelal Yerlikaya, HDP-DBP İlçe Örgütleri, TJA Aktivistleri ve Nevruz tertip komitesi üyeleri katıldı.

Basın toplantısında konuşan Nevruz Tertip Komitesi Sözcüsü Avukat Bayram Kaval, "21 Mart tarihinde Van Kalesi önünde Nevruz kutlaması yapılacak. Kutlamaya Garo Paylan, Meral Danış ve İbrahim Ayhan katılım gösterecek. Bu Nevruz süreç itibariyle büyük önem arz ediyor. Katılımın oldukça yoğun olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Nevruzu bu sene yine OHAL koşulları altında karşıladıklarını söyleyen HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, "Biz bir kitle partiyiz, halk partisiz. Bütün politikamız 90 yıllık sistem partilerinin anlayışı ve dizaynından farklıdır. Bizler kararlarımızı halkla alıyoruz ve bunu kullanabildiğimiz ölçüde sınırları sorgulayarak yapmaya gayret ediyoruz. Ancak 2 yıldır OHAL nedeniyle bir basın açıklaması bile yapamıyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme