HDP, Van Halkını Yürüyüşe Davet Etti

HDP, DBP, KJA ve TÜYAD-Der öncülüğünde 15 Şubat tarihinde yürüyüş gerçekleştirilecek. 15 Şubat 1998 tarihinde Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komployu HDP, DBP, KJA ve TÜYAD-Der yürüyüş düzenleyerek protesto edecek.

İlhan Siyahtaş

15 Şubat 1998 yılında Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleştirilen Uluslar arası komplonun 18. Yılında Yürüyüş ve basın açıklaması yapılarak protesto edilecek. Halkların Demokratik Partisi Van İl Eş Başkanlığında Yapılan basın toplantısı ile Van Halkı 15 Şubat 2016 (Pazartesi) tarihinde düzenlenecek olan yürüyüşe davet etti. HDP İl Eş Başkanlığında yapılan basın açıklamasına DBP, KJA ve TÜYAD-Der temsilcileri katıldı.

“Komployu Boşa Çıkaracağız”

Pazartesi günü yapılacak Yürüyüş ile ilgili açıklamalarda bulunan HDP İl yöneticisi Necmi Kalçık, “18 yıl önce Abdullah Öcalan'ın Uluslar arası bir komplo ile Türkiye'ye gelişinin yıldönümüdür. Bizler HDP, DBP, KJA, TÜYAD-Der olarak yapacağımız eylem ve etkinlikler ile bu komployu protesto edip, komployu boşa çıkarmak amacıyla 15 Şubat Pazartesi günü saat 12:00' da sebze halinde toplanıp kent merkezine yürüyüş düzenleyeceğiz. Sebze Halinde başlayıp ikinisan kavşağına kadar düzenleyeceğimiz yürüyüşe tüm Van halkını davet ediyoruz” dedi.

“Bu savaşta Türkler, Kürtler ve mazlumlar ölüyor”

Doğuanadolu bölgesinde son zamanlarda katliamların yaşandığını söyleyen Kalçık, “Bu katliamlara sessiz kalmamak ve katliamları durdurmak adına bugünden itibaren tüm il ve ilçe teşkilatlarımız ile birlikte eylem ve etkinlikler içerisinde olacağız. Bilindiği üzere dün Cizre'de 53 kişi katledildi. İsimleri tek tek kamuoyuna açıklandı. Bu 53 kişinin içinde parti yöneticilerimiz, sanatçı arkadaşlarımız ve hepside sivil insanlardı. Biz Cizre ve Sur'daki katliamları bugünden itibaren kınamak amacıyla sanat sokağında “Cizre'ye ses ver” adı altında bir barış çadırı kurmak istedik. Ama maalesef çadırın sanat sokağına gelişi ile güvenlik güçlerinin çadıra el koydu ve kurulmasına izin vermedi. 40 yıla aşkın bir süredir bu coğrafyalarda savaş olmaktadır. Bu savaşta Türkler, Kürtler ve mazlumlar ölüyor, birileri ise bu savaştan rant elde ederken birileri de bu savaş politikası ile saraylarda yaşıyor. Bizler bu ülkede kimsenin ölmesini istemiyoruz, herkesimin bu ülkede yaşam hakkının olduğunu düşünüyoruz. Biz bundan sonra yapacağımız eylem ve etkinliklerimizi kimsenin ölmemesi için gerçekleştireceğiz. Bizler ne Askerin, Polisin, Gerillanın, sivil halkın ve Kundaktaki bebeklerin ölmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme