HEDEF: ŞAMPİYONLUK

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, As Başkan Bedrettin Gökçenay ve Teknik Direktör Feyyaz Uçar, basın toplantısı gerçekleştirdi. Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, 'Transferleri hocamızın direktifleri doğrultusunda yapacağız. İnanıyorum ki hedef koyduğumuz her futbolcuyu getirme imkânımız vardır. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hocamızın bu konuda hiçbir endişesi olmasın. Başaramayacağımız bir şey yoktur. Bize Fenerbahçe, Beşiktaş'tan futbolcu alınması gerek diyorsa, alırız. Biz buna da varız. Yeter ki başarılı olalım. Hedefimiz şampiyonluktur' dedi.

Rıdvan Can-Antalya

Van Büyükşehir Belediyespor Antalya'da ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor. 20 Ocak Cumartesi günü saat 13:30'da deplasmanda Ankara Demirspor ile karşılaşacak olan Kırmızı-Siyahlı ekipte hedef kazanarak, seriye geçmek olacak.

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, As Başkan Bedrettin Gökçenay, kulüp yöneticisi Senar Kaplan ve Teknik Direktör Feyyaz Uçar ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

"İlimize sevinç yaşatmak istiyoruz"

Sezon sonu, ligi şampiyonlukla tamamlayarak, Van'a büyük sevinç yaşatmak istediklerini söyleyen Yenitürk, "Futbola sevda ile başladık. Van Büyükşehir Belediyespor'a katılmamızın en büyük nedeni sevgiden geliyor. İnşallah bu sevgimiz devam eder. Öncellikle bize bu bayrağı bizlere emanet eden sayın valimize Büyükşehir Belediyemize, kaymakamlarımıza, bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Feyyaz Uçar gibi önemli bir teknik direktörü Van'a getirmek için büyük çaba sarf ettik. Takımımızın başına geçmesi bizi onure etti. Van Büyükşehir Belediyespor, hedeflerine ulaşacak. Bizim ilk hedeflerimize ulaşmada hocamız bize yol gösterecek. Hocamızın doğru hedefleriyle amacımıza ulaşacağız. İlimize sevinç yaşatmak istiyoruz" dedi.

"24 saat içinde yönetimimizi kurduk"

Van Büyükşehir Belediyespor'a sahip çıkmak için her zaman göreve hazır olduklarını vurgulayan Yenitürk, "Tabi teklif geldiği zaman sağolsun sayın valimiz, genel sekreterimiz yönetime karışmayacaklarını, yönetimi benim oluşturmamı istediler. Bende hemen harekete geçerek, yönetimimi oluşturmaya başladım. Yönetimimizde yer alan hiçbir arkadaşımız düşüneyim demedi. Söz konusu Van Büyükşehir Belediyespor ise sonuna kadar destek vereceklerini söylediler. 24 saat içinde ekibimizi kurduk. İnşallah bundan sonrası çok kolay ve başarılı bir süreç olacak" ifadelerini kullandı.

"Hocamızın direktifleriyle hareket edeceğiz"

Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar'ın isteği doğrultusunda hareket edeceklerini söyleyen Yenitürk, "Hocamızın ihtiyaç duyduğu mevkilerde transfer yapacağız. Serdar Cansu, Gökhan Çakır, Gökhan Ünal ve Cemal Doğu'yu kadromuza kattık. Tabi bundan sonra hocamızın göreceği eksikliklerle transfere devam edeceğiz. Önceliğimiz takıma katkısı olabilecek futbolcularla anlaşmaktır. Her futbolcuyu getirme imkânımız vardır. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hocamızın bu konuda hiçbir endişesi olmasın. Başaramayacağımız bir şey yoktur. Bize Fenerbahçe, Beşiktaş'tan futbolcu alınması gerek diyorsa, alırız. Biz buna da varız. Yeter ki başarılı olalım. Hedefimize ulaşmak için hazırız. Van'ımızın emrindeyiz. Hepimiz birlikte hareket edeceğiz. Güçlü olacağız. Birlik içinde hareket edeceğiz. Ankara Demirspor maçında Vanlılar Vakfı Başkanı olarak Ankara'ya gider gitmez ilk işimiz SMS yoluyla Vanlıları, arkadaşlarımızı maça davet edeceğiz. Stadyumu Van Büyükşehir Belediyespor'un atkıları ve bayraklarıyla süsleyeceğiz. Ankara'da takımımıza iyi bir moral vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Van'ı futbolda layık olduğu yere taşıyacağız"

Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Van'ın, şehir, kültür ve potansiyel olarak bu ligin takımı olmadığını belirterek, "Vanspor-Beşiktaş maçına geldiğimizde yolun iki tarafında da Beşiktaş bayrakları, inanılmaz bir Beşiktaş sevgisi vardı. Van halkının futbola olan sevgisini gördüm orada, hayatım boyunca unutmayacağım. Yıllardır Van aklımda ve kalbimdedir. Van ile ilgili birkaç anıma değinmek istiyorum. Geçmişte Sinan Engin saçları dökülmesin diye Van Gölü'nde yıkanıyordu. Biz o dönem otelde kaldığımız zaman bile otelin dışında Van taraftarı, Vanspor severler gece sabaha kadar nöbet tuttular. Onu hiç unutmuyorum. Normalde hiç alışık olmadığımız bir şeydir. Vanlılar bizi o zaman muhteşem bir şekilde karşılamıştılar ama otelin önünde sabahlamayı da ilk defa Van'da gördük. Son maçlara doğru hedefimize yaklaşırsak taraftarlarımızı otelin etrafında bekleyeceğiz. Van deyince aklıma Süper Lig takımı geliyor. Van, şehir, kültür ve potansiyel olarak bu ligin takımı değil, Allah'ın izniyle bu sezon bir adım atarak, yavaş yavaş Van Büyükşehir Belediyespor'u layık olduğu yere taşıyacağız" diye konuştu.

"Çok doğru düşünen bir yönetim görüyorum"

Kulüp yönetimine övgüler yağdıran Uçar, "Çok doğru düşünen bir yönetim görüyorum. Çok akıllıca iddialı olduğu halde mütevazi davranıp, güzle şeyler söyleyen başkanımız ve yönetim kurulu var. İnşallah hep birlikte güzel günler yaşayacağız. Şuana kadar yapılan transferler bilgim dışıdır ama kabulümdür. Neticede bunlar söz alınıp imzalanmış transferlerdir. Başkanımız ihtiyaç halinde bize birkaç jest daha yapacak. Şuan kadromda biraz eksiklerim var. Oyuncu alınmadan oyuncuların gönderilmesi idman kalitesini düşürmüş durumdadır. Ama başkanımla inşallah bu sıkıntıları aşacağız" dedi.

"Ankara Demirspor maçıyla seriyi başlatmak istiyoruz"

Ankara Demirspor maçıyla seriye geçmek istediklerini söyleyen Uçar, "Ankara Demirspor maçını keşke transferlerimin hepsini tamamladıktan sonra oynasaydım. Ankara Demirspor maçında bu konuda çok zorlanacağız. Çok fazla vaktimiz kalmadı. Elimizden geleni yapacağız. Ligin ilk maçı çok önemlidir. Bundan sonra içerde ve dışarıda rakip kim olursa olsun biz kazanmak için çıkacağız. Çünkü şampiyonluk yolunda fazla kredimiz yok ama Ankara Demirspor maçı da üç puanlık bir maçtır. Bu maçı kazanıp, diğer maçları kaybedersek, bunun bir anlamı olmaz. İlk üç veya dört haftalık bir galibiyet serisi yakalarsak, fikstürdeki yerimiz bir anda değişecek. Gönül ister ki bu seriye Ankara Demirspor maçıyla başlayalım. Yukarıdaki takımların güçlü olması beni korkutmuyor aksine güçlendiriyor. İlk yarıda bir takım talihsizlikler yaşanmış ama hep birlikte hepsini aşacağız" ifadelerini kullandı.

"Van, futbola susamış bir şehirdir"

Van'ı futbol konusunda iyi yerlere getirmek için canla başla çalışacaklarını belirten AS Başkanı Bedrettin Gökçenay, "Allah'ın izniyle başta sayın valimiz, Büyükşehir Belediyesi genel sekreterimiz, Van halkımız, yönetim kurulumuz ve taraftarlarımızla birlikte hedefimize ulaşacağız. Van Büyükşehir Belediyespor için gövdemizi taşın altına koyduk. Maddi ve manevi olarak her zaman Van Büyükşehir Belediyespor'un yanındayız. Elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz. Birliği, beraberliği, kardeşliği, barışı sağlayacağımıza inancımız tamdır. Van statları doldurmaya, spora susamış bir şehirdir. Feyyaz Uçar hocamızda parayı bir kenara bırakarak, Van için varım dedi. Elinden geleni yapmak için söz verdi. Bizde yönetim olarak her zaman hocamızın yanında olacağız. İnanıyoruz ki arkadaşlarımızla birlikte hedeflerimize ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Kulüp yöneticisi Senar Kaplan ise, Teknik Direktör Feyyaz Uçar ve eski gol kralı Gökhan Ünal'ın Van Büyükşehir Belediyespor'a katkı sunacağını belirterek, "Van futboluna değer katmak ve üst liglerde ilimizin adını duyurmak için bu oluşumun içinde yer aldık. Şehir ile bütünleşip, birlik beraberlik içinde Van Büyükşehir Belediyespor'u başarıya taşıyacağız" dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme