HÜDA-PAR'DAN YARALILARA ZİYARET

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz ve İl Başkanı Rasim Sayğın, dün akşam broşür dağıtırken saldırıya uğrayarak yaralanan 2 kişiyi ziyaret etti.

Olay, dün akşam saatlerinde Edremit ilçesinde bulunan TOKİ konutlarında meydana geldi. Hüda-Par broşürü dağıtan partililerden 2 kişi, BDP'li olduğu iddia edilen 30-40 kişilik bir grubun sopa ve bıçaklarla saldırısı sonrası çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Olay donrası hastaneye giden Hüda-Par Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz ve İl Başkanı Rasim Sayğın ve partililer, yaralıları ziyaret etti.
Olayla ilgili kısa bir açıklama yapan İl Başkanı Rasim Sayğın, akşam saatlerinde Edremit ilçesi Yeni TOKİ'de parti üyelerinin partilerinin tanıtım broşürlerini dağıttıkları sırada BDP'li bir grubun saldırısına uğradığını öne sürerek, “Aralarında BDP'li meclis üyelerinin bulunduğu bir grup tarafından bu saldırı gerçekleşti. 2 arkadaşımız bıçaklı saldırıya maruz kaldı. Biri hafif, diğeri ağır yaralı bir şekilde hastaneye getirildi. Elhamdülillah şu anda hayati tehlikeyi atlatmış durumdadırlar. Bizler yaralılarımızı takip etmekteyiz. Konuyla ilgili detaylı bir açıklamamız da olacak” dedi.
Bu arada polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakmadan Geçme