Hz. İsa gelecek mi?

Hz. İsa, yaklaşık olarak milattan önce 5 yılında doğmuş ve yine yaklaşık olarak milattan sonra 30 yılında vefat etmiştir.

Hz. İsa, yaklaşık olarak milattan önce 5 yılında doğmuş ve yine yaklaşık olarak milattan sonra 30 yılında vefat etmiştir. Hadislerde kıvırcık saçlı, kırmızı benizli ve geniş göğüslü olduğu belirtilen Hz. İsa, çok az yaşadığından tebliğ hayatı iki üç yılla sınırlı kalmıştır. Tebliği sırasında halkı bir olan Allah'ın dinine davet ederken semadan sofra indirmek, çamurdan yaptığı kuşa üfleyip canlandırmak, doğuştan körleri iyileştirmek, ölüleri diriltmek gibi birçok mucize de göstermiştir.

Hz. İsa'nın etkili tebliği ve Allah'ın izniyle gösterdiği mucizeler sayesinde geniş halk kitleleri büyük bir coşkuyla onu takip etmeye başlarken muhalifleri de bir hayli artar. Muhaliflerinin dalga dalga arttığı ve kendisinin arandığı bir dönemde havarilerinden Yahuda, baş kâhinlere giderek otuz gümüş karşılığında Hz. İsa'yı ele verir.

Hz. İsa tutuklanır. Roma Valisi Pilatus'a giden Yahudiler, Hz. İsa'nın halkı kışkırttığını, vergi verilmesinin önüne geçtiğini ve kendisini mesih kral ilan ettiğini iddia ederek öldürülmesi için onay isterler. Bir dizi teşebbüste bulunan Pilatus, biraz da halkın tepkisinden çekinerek çarmıha gerilmek suretiyle öldürülmesini onaylar. 7 Nisan Cuma günü Golgota denilen yerde Hz. İsa çarmıha gerilir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme