İHTARNAME
İHTARNAME
İHTARNAME
İHTAR EDEN : MİRVAN EVLERİ YÖNETİM KURULU - Yıldırım ÖZÇELİK ( İLETİŞİM: 0532 547 84 60) -Erşan YURDAKUL ( İLETİŞİM: 0505 374 35 19)-Erhan BAYTAR ( İLETİŞİM: 0535 339 40 40)
ADRES : Van ili, İpekyolu İlçesi, Bahçıvan Mahallesi, 33 Pafta, 206 Ada, 100 Parsel
MUHATTAP : Aynur NAİBOĞLU (T.C.KimlikNo : 39940491616) ( İLETİŞİM: 0505 388 69 00)
ADRES : Yeni Mahalle 1101 sok. no:5 iç kapı no:2 Yüksekova /HAKKARİ
KONU : 18.09.2015 Tarihli Site Toplantısı Gereği Vekaletname Verilmesi Aksi Taktirde 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu Gereği 1/3 Kapsamına Alınacağı (6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereği, Yıkılmış Mirvan Evleri (Dolunay Sitesi) kat maliklerinin 2/3 çoğunluk kararına katılmayan malike ihtarname gönderilmesi.)
Van ili, İpekyolu İlçesi, Bahçıvan Mahallesi, 33 Pafta, 206 Ada, 100 Parselde kayıtlı Uzun Sokakta mukim Mirvan Evlerinin (Dolunay Sitesinin)2011 yılında Van ilinde meydana gelen Deprem afeti sonucu T.C. Van Valiliği İl AFAD Müdürlüğü tarafından AĞIR/YIKIK derecesi ile kesin hasar tespiti sonucunda yıkıldığı bilinmektedir.Yönetim kurulumuz tarafından sizin de katılmış olduğunuz Site malikleri ile beraber 18.09.2015 tarihinde toplantı yapılmış ve sizin de onayınız ve imzanızla; 2/3 çoğunluk sağlanarak söz konusu taşınmazın kentsel dönüşüm kapsamında yapılmasına karar verilmiştir.
Anılan tarihte Van ilinde meydana gelen depremden dolayı ''7269 sayılı kanuna göre orta veya ağır hasarlı olarak tespit edilen yapılar'', ilgili 23.04.2015 tarih 29335 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6645 sayılı kanunun geçici 1.maddesinde ''16.05.2012 tarih ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında Kanunun kapsamında riskli yapı olarak kabul edilmiştir ve bu kanun uyarınca işlem yapılacaktır'' denilmektedir.Buna göre Van ilinderiskli yapı olarak tespit edilmiş veya yıkılmış yapı maliklerinin 6306 sayılı kanunun sağladığı imkan ve muafiyetlerden yararlanmak için 2/3 çoğunluk kararı ile 23 Nisan 2015 tarihinden itibaren 1 yıl içinde ilgili bakanlığa müracaat etmeleri gerekmektedir. Sizin de kat maliki veya hissedarı olduğunuz Yıkılmış Dolunay Sitesinin yeniden yapılmasıyla ilgili çoğunluk kararına katıldığınız fakat bu karara ilişkin tutumunuzu belirlemediğiniz ve yönetim kuruluna iş ve işlemlerin yürütülebilmesi için vekâletname vermediğinizanlaşılmıştır. Bu sebeple yönetim kurulumuz tarafından resmi adresinize 15.03.2016 tarih ve 3445 yevmiye nolu noter ihtarnamesi gönderilmiş, fakat Hakkâri ili Yüksekova ilçesinde meydana gelen terör olayları sebebiyle tarafınıza iletilmemiştir. Bu sebeple Tebligat Kanunu Beşinci Bölümde belirtildiği gibi tarafınıza ilanen tebligat yapılmıştır.
6306 sayılı kanunun Uygulama Yönetmeliği'nin 15 ve 15/A maddelerinin 2/3 çoğunluk kararına ve bu karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkinbazı hükümleri bilgi edinilmesi amacıyla, aşağıya çıkarılmıştır.
Madde 15/A;
''(2) En az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkin arsa paylarının rayiç değerini tespit etmek ve satış işlemini gerçekleştirmek üzere, Müdürlük bünyesinde, biri başkan ikisi üye olmak üzere,en az üç kişiden oluşan Bedel Tespiti ve Satış Komisyonu teşkil olunur. Rayiç değer, maliklerce Sermaye Piyasası Kuruluna kayıtlı olarak faaliyet gösteren lisanslı değerleme kuruluşlarına tespit ettirilen riskli yapının değeri de gözetilerek bu Komisyonca belirlenir.
(3) Müdürlük, satışın yapılacağı yeri ve zamanı, bütün maliklere elden veya maliklerin adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki adreslerine taahhütlü posta yoluyla tebliğ eder. Taahhütlü posta yoluyla yapılan tebliğde, tebliğ evrakının postaya verildiği tarihi izleyen onuncu günün sonunda tebligat yapılmış sayılır. Açık artırma ile satış tarihi, tebliğ tarihinden itibaren en az yedi gün sonra olacak şekilde belirlenir.
(4) Açık artırma ile satışa ilişkin tebliğ ile birlikte, satışı yapılacak payın tapu kütüğünün beyanlar hanesine, 6306 sayılı Kanuna göre satış işlemine tabi olduğu ve satışa veya taşınmazın devrini gerektiren benzeri bir işleme tabi tutulamayacağı yönünde belirtme yapılması ilgili tapu müdürlüğünden yazılı olarak istenilir.
(5) Satışı yapılacak payın üzerinde ipotek bulunması, satış işlemine engel teşkil etmez, ancak, satış işleminden önce ipotek alacaklısına haber verilmesi zorunludur.
(6) Açık artırmaya en az üçte iki çoğunluk ile anlaşan paydaşlar dışında herhangi biri katılamaz. Satışı gözlemci olarak izlemek isteyenler ile payı satışa çıkarılan malikler satışın yapıldığı salona alınabilir. Ancak, bunların açık artırmaya müdahale etmesine müsaade edilmez. Açık artırma için belirlenen saatten sonra satış salonuna kimse alınmaz.
(7) Açık artırmaya katılan paydaşların kimliği kontrol edilerek bir tutanak ile kayıt altına alınır. Katılımcı durumunu gösteren tutanağın tanziminden sonra, Komisyon Başkanınca, satışa çıkarılan arsa paylarına ilişkin bilgilerin satışa katılanlara bildirilir ve satış işlemi başlatılır. Komisyon Başkanı, rayiç bedelin altında olmamak üzere satışa katılan paydaşlardan, sözlü olarak pey sürmelerini ister. Sürülen peyler arttırma tutanağına yazılarak, karşılığı pey sahibi tarafından imzalanır. Arttırma işlemine devam etmeyecek taliplerin, keyfiyeti arttırma tutanağına yazması ve imzalaması zorunludur.
(8) Komisyon, yedinci fıkrada belirtilen şekilde yapılan satış işlemi sonunda, tespit edilen rayiç bedelden az olmamak üzere, en yüksek bedeli teklif eden paydaşa satış yapılmasını karara bağlar ve bu paydaştan satış bedelinin yedi gün içerisinde banka nezdinde açtırılacak vadeli hesaba yatırılması istenilir. Bu süre içerisinde satış bedeli yatırılmaz ise, ikinci en yüksek teklif sahibine satış yapılır.
(9) Açık arttırma ile satışa iştirak eden tek bir paydaş olması halinde, belirlenen rayiç değerinden az olmamak üzere bu paydaşın vereceği teklif geçerli kabul edilir.''
Yukarıda söz edilen Uygulama Yönetmeliği'nin ilgili hükümlerine binaen işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde maliklerin çoğunluk kararına iştirak etmeniz ve/ veya diğer hisse sahipleri çoğunluğunun;tutumunuzun belirsiz olması dolayısıyla uğrayabilecekleri mağduriyetin, kanuni süre, gecikme, hak ve değer kayıplarının ve zararların önlenmesinin ve telafisininortaklık hukuku ve sorumluluğunuzun gereği olduğunu, bu hususta hisse maliklerinin çoğunluğunun yasal haklarının saklı olduğunu hatırlatarak tutumunuzu belirlemenizi, keza 6306 sayılı kanun ve ilgili Uygulama Yönetmeliğinin kapsamında olmak üzere maliki bulunduğunuz bağımsız bölüme ilişkin arsa payının anlaşma sağlayan diğer paydaşlara yasada belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda satışa sunulması için ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Van İl Müdürlüğüne ve diğer Uygulama Kurumlarına başvuracağımızı bildirir ihtarnamedir.
Basın V: 345503 (www.bik.gov.tr)