II. Mahmut ve tarihi yol ayrımı

Toplumların değişim ve gelişimleri hiç şüphesiz eğitim sistemlerine bağlıdır. Eğitim sisteminiz ne kadar iyi olursa bireyleri o kadar iyi yetiştirebilirsiniz. Toplumun her katmanında ve tüm meslek gruplarında görülen kalite bireylerin eğitim seviyeleri ile doğru orantılıdır.

Toplumların değişim ve gelişimleri hiç şüphesiz eğitim sistemlerine bağlıdır. Eğitim sisteminiz ne kadar iyi olursa bireyleri o kadar iyi yetiştirebilirsiniz. Toplumun her katmanında ve tüm meslek gruplarında görülen kalite bireylerin eğitim seviyeleri ile doğru orantılıdır. Bu sebeple ulusların en fazla önem vermeleri gereken sistem eğitim sistemidir. Sağlık, hukuk, savunma gibi alanlardan da daha önemlidir eğitim. Çünkü bireylerin hayata, olaylara ve eylemlere bakış açılarını, sahip oldukları eğitim seviyeleri belirler.

ANADOLUNUN DEĞİŞİM TARİHİ

Geriye şöyle bir dönüp baktığımızda Türklerin Anadolu'ya yerleşmelerini takip eden bin yıllık süreçte, özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde oldukça parlak dönemlerin yaşandığını görmekteyiz. Söz konusu parlak dönemlerin yaşanmasını sağlayan en önemli unsur hiç şüphesiz bu dönemlerde yetişen padişahların iyi eğitimli ve vizyon sahibi olmalarıydı. Eğitim kurumları beşeri ve dini ilimlerin öğretildiği medreselerdi. Bu eğitim kurumlarında çok yönlü dersler verilirdi. Uzay bilimi, matematik, coğrafya, anatomi, edebiyat, dil bilimi gibi bilimsel ağırlıklı derslerin yanı sıra İslam dini Kuran'ın özüne uygun bir şekilde öğretilirdi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme