İkinci el araba piyasasında yeni dönem: Yarından sonra ağır cezalar var!

İkinci el otomobil sektörüne radikal bir düzenleme geldi. Araç fiyatlarının artık belirli bir seviyeyi aşamayacağını ilan eden karar, Resmi Gazete'de duyuruldu. 15 Temmuz'da yürürlük kazanacak olan bu yönetmelik, ikinci el otomobil piyasasında büyük değişikliklere yol açacak.

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kararla ilgili önemli bilgiler verdi. İkinci el otomobil fiyatları, yüksek enflasyon nedeniyle sıfır otomobillerle yarışır hale geldi. Satıcılar, araçlarını istedikleri fiyatlarla pazarlarken, bakanlık tarafından yeni bir karar alındı.

Resmi Gazete'de ilan edilen bu karar, 15 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak ve ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır otomobil fiyatlarını geçmesini önleyecek. İkinci el araç fiyatları, sıfır araç bulunamaması nedeniyle sıfır araç fiyatlarına yaklaştı.

Sıfır araç alamayan vatandaşlar, ikinci el araçlara yöneldi. Bu talep artışı, ikinci el araç fiyatlarını etkiledi. Yüksek fiyatlardan rahatsız olan vatandaşlar için devlet tarafından bir müdahale yapıldı. Ticaret Bakanlığı, yeni bir yönetmelik açıkladı.

Resmi Gazete'de duyurulan yönetmeliğe göre satıcılar, yılda en fazla üç araç satabilecek ve araç fiyatları sıfır araç fiyatlarının altında kalacak. Bu yönetmelik, 15 Temmuz tarihinde hayata geçirilecek. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yönetmelikle ilgili şöyle konuştu: 'Otomobil fiyatlarında, yani bayilerin belirlediği fiyatlarda asla indirim olmayacak. Fakat, şişirilmiş fiyatlarda azalma olacak.'

Bakmadan Geçme