İletişimin Gücü

Avukat Çetin Korkmaz Bey çakır gözlü, sert bakışlı, güçlü bir hukukçuydu. Son model cipiyle lüks bir restoranın kapısının önünde durdu. Valeye 'gel anahtarı al' bakışı fırlattı.

Avukat Çetin Korkmaz Bey çakır gözlü, sert bakışlı, güçlü bir hukukçuydu. Son model cipiyle lüks bir restoranın kapısının önünde durdu. Valeye "gel anahtarı al" bakışı fırlattı. İki çocuğu ve eşiyle birlikte arabadan inip restoranın on adımlık basamaklarından çıktılar, kapıya doğru yaklaştılar. Kapıda duran şık giyimli güvenlik görevlisine gözleriyle selam verdi. İçeri girdiklerinde şef garson diğer garsonlara gözleriyle "öyle dikilmeyin, çabuk yer gösterin" anlamına gelen bir bakış attı.

Kendileri için ayrılan gösterişli bir masa yönlendirildiler. Sandalyeleri altlarına sürüldü. Az sonra ciltli menü listeleri önlerine konuldu. Çetin Bey şefe gözlerini kısarak "siparişlerimizi alın artık" anlamına gelen sert bir bakış gönderdi. Çocukları meraklı bakışlarla babalarının gözlerine baktı. Şef,"talimatı aldım efendim" anlamında iki gözünü hafifçe kapatıp açtı ve yanlarına koştu. Çetin Beyin işaret parmağıyla gösterdiği yiyecek ve içeceklerin siparişi alınmış oldu. Şef gözleriyle garsonları harekete geçirdi.

Kısa bir koşuşturma yaşandı. Restoranda derinden gelen klasik müziğin akışını bozan hiçbir ses yoktu. Az sonra şef bakışlarıyla garsonları diğer masalara yönlendiriyor, ağır davranan garsonlara kaşlarını çatarak "sallanmayın" ikazı yapıyordu. İşler büyük bir uyum içinde yürüyor, müşteriler memnun bir şekilde yemeklerini yiyorlardı. Yemekler yendikten sonra eşi tatlı bir gülümsemeyle Çetin Beye baktı. Çetin Bey tek gözünü kırparak"hesabı getir" komutunu gönderdi şefe. Sanki onun muhatabı diğer garson ve komiler değil de en üst düzey yönetici konumundaki şık giyimli şefti.

Masanın üstüne konulan deri kaplı defterin içine kredi kartını ve bir miktar nakit parayı bahşiş olarak koydu. Çıkarken girdikleri gibi bakışlarla yolcu edildiler. Valeye "neden hala arabam hazır değil" anlamındaki tatlı sert bakışı arabanın birkaç saniye içinde önlerinde hazır olmasına yetmişti. Daimi müşterisi olduğu restoranın sahibi ve çalışanları Çetin Beyin dışarıda konuşmayı pek sevmeyen ancak kariyerinde çok başarılı ve çok saygın biri olduğunu bilirlerdi. Çevresi tarafından çok sevilen ağır başlı, ciddi bir insandı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme