İlhan: En düşük emekli maaşı 20 bin liranın üzerinde olmalı

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasına tepki gösteren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı emeklilerin kira, doğalgaz, elektrik, su, temel gıda maddelerine erişemediklerini söyledi. İlhan, en düşük emekli maaşının 20 bin liranın üzerinde olması gerektiğini kaydetti. 

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yaşanan ekonomik sıkıntıların emeklileri derinden etkilediğini vurguladı. İlhan, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasına yönelik kararı eleştirerek, bu rakamın yetersiz olduğunu ifade etti.

İlhan, yaptığı açıklamada, "Maalesef ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar emeklilerimizin temel ihtiyaçlarına erişimlerini zorlaştırıyor. Emeklilerimiz kira, doğalgaz, elektrik, su ve temel gıda maddelerini dahi karşılayamaz hale geldi" dedi.

İlhan, en düşük emekli maaşının en az 20 bin lira olması gerektiğini vurgulayarak, "Emeklilerimizin günümüz şartlarında asgari yaşam standartlarını sağlayabilmesi için en düşük emekli maaşının 20 bin liranın üzerinde olması şart. Hükümetin bu konuda acil adımlar atması ve emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmesi gerekiyor" diye konuştu.

İlhan, emeklilerin yaşadıkları ekonomik zorluklar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve bunun sosyal barışı da tehdit ettiğini vurguladı. Parti olarak emeklilerin maaşlarının yükseltilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten İlhan, hükümeti bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için en düşük emekli maaşının 20 bin liranın üzerinde olması gerektiğini savundu. İlhan, hükümetin bu konuda acil adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için yaşanan ekonomik sıkıntıların sosyal barışı da tehdit ettiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme