İlhan: İsrail, Gazze'de soykırım yapıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 'İsrail'in Gazze'de soykırıma başlaması sebebiyle Müslüman devletlerin liderleriyse laf kalabalığı yapmaktan öteye geçmemiş, hatta İsrailli Siyonist teröristlerin ölümünden dolayı Siyonist yetkililere başsağlığı dileyenler olmuştur. İsrail gerek batılı devletlerinin desteği gerekse birçok ülkenin başına atadığı işbirlikçi liderlerinin desteğiyle uzun yıllardır Filistin topraklarını işgal etmeye devam etmektedir' dedi.

Açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, “Gazze halkının su ve ekmek başta olmak üzere en temel gıdalara ulaşımına bile engel olunmaktadır. Tüm bu yaşananlar karşısında BM sessizliğini korumakta ve İsrail'e hiçbir yaptırımda bulunulmamaktadır. Ülkemizde de sıkça görüldüğü üzere bazı siyasiler, devlet adamları Gazze'de yaşanan olayları insanlara aktarıyor” diye konuştu.

“Müslüman devletler laf kalabalığı yapmaktan öteye geçmemiş”

İlhan açıklamasında “Yüzyıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek habis bir ur gibi büyüyen işgalci İsrail bir terör örgütüdür. Avrupa'dan ve dünyanın farklı ülkelerinden Yahudilerin taşınmasıyla kurulan bu Siyonist örgüt, sürekli Filistin topraklarında yaşayan Müslümanların yerini yurdunu işgal ederek ilerlemektedir ve yakın zamanda da yine ABD başta olmak üzere birçok batılı devletin desteğiyle Kudüs'ü aklı Doğu ve Batı diye ayrıştırarak Kudüs'ün bir bölümünü başkent olarak ilan etme hadsizliğine düşmüştür. Ne yazık ki İslam ülkelerinin işbirlikçi yöneticileri de Kudüs'ü Doğu Batı diye ayırma hadsizliğine alet olmuştur. Kaldı ki bizler Telaviv'i bile İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz. İsrail'in başkenti cehennemin dibidir. Filistin topraklarının büyük bir bölümünü işgal eden Siyonistler; Kassam Tugaylarının düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonuyla sarsılmış, yenilmez denilen ordularının hallaç pamuğu gibi dağılabileceği görülmüştür. Aksa Tufanıyla birlikte ABD ve İngiltere basta olmak üzere birçok Batılı devlet İsrail'e desteğini açıklamıştır. İsrail'in Gazze'ye soykırıma başlaması sebebiyle Müslüman devletlerin liderleriyse laf kalabalığı yapmaktan öteye geçmemiş, hatta İsrailli Siyonist teröristlerin ölümünden dolayı Siyonist yetkililere başsağlığı dileyenler olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Filistin'e destek olmaya devam ediyoruz”

İlhan açıklamasının devamında “İsrail gerek batılı devletlerin desteği gerekse birçok ülkenin başına atadığı işbirlikçi liderlerinin desteğiyle uzun yıllardır Filistin topraklarını işgal etmeye devam etmektedir. Filistin topraklarını mütemadiyen işgal eden Siyonistlere karşı hiç birşey yapmayan sözde medeni dünya; Siyonist teröristlere karşı yurtlarını savunan ve 7 Ekim'de İsrail'e havadan, karadan ve denizden harekete geçen Hamas'a karşı birleşmiştir. Hamas'ın yapmış olduğu Aksa Tufanı itibarsızlaştırılmaya çalışılmış ve Hamas'a akıl almaz iftiralar atmaya başlanmıştır. Günlerdir Filistinli çocukları acımasızca katleden, yüzlerce kadını yaşlıyı öldüren Siyonist çetelere karşı elbette bir hamle yapılacaktı ve bu, cesur yürekli Hamas mücahitleri tarafından ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın mübarek belde Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının işgalcilerden kurtarılmasına yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla gerçekleştirilmiştir. Onun için Aksa Tufanı Operasyonu, tüm Müslümanlar tarafından desteklenmeli ve sahiplenmelidir. Bugün Gazze'de Müslümanlar dar bir alana hapsedilmiş, çoluk çocuk demeden Siyonist teröristler tarafından katledilmektedirler. Gazze halkının su ve ekmek başta olmak üzere en temel gıdalara ulaşımına bile engel olunmaktadır. Tüm bu yaşananlar karşısında BM sessizliğini korumakta ve İsrail'e hiçbir yaptırımda bulunulmamaktadır. Ülkemizde de sıkça görüldüğü üzere bazı siyasiler, devlet adamları Gazze'de yaşanan olayları insanlara aktarıyor. Bugün icra makamında olanların yaptırım gücü vardır, onlar konuşmazlar iş yaparlar. Mesela, bugün Amerika neden savaş gemisini İsrail'e gönderdi diye tepki gösteriyoruz. Türkiye neden savaş gemisini göndermiyor. Ülkemizin bugün itibariyle Filistin'den, Mescid-i Aksa'da yaşananlardan, Gazze'deki soykırımdan daha önemli bir gündemi olamaz. Kınamak, taraflara itidal çağrısında bulunmak, ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. Seçim zamanlarında İslami değerleri ve Kudüs'ü istismar malzemesi olarak kullanan ülke yöneticilerimize düşen görev, derhal Filistin halkının yanında olduğunu göstermektir. Yöneticilere laf değil icraat düşer. Artık Filistin lafa doydu icraat bekliyor. Saadet Partisi olarak geçtiğimiz pazar günü İstanbul'da büyük bir miting düzenleyerek Filistinli kardeşlerimize ve Hamas'a desteğimizi tüm dünyaya haykırdık. Ayrıca Milli Görüşçü Kuruluşlarımızla da birçok etkinlik yaptık ve birlikte Filistin'e destek olmaya devam ediyoruz” diye konuştu. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme