İlhan: Millet ittifakı Van'dan vekiller çıkaracak

2023 yılında yapılması planlanan seçimlere değinen Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, 'Millet İttifakı olarak seçimlerde iki veya üç milletvekili çıkaracağımızı düşünüyorum. Millet ittifakında şuan yüzde yüz netlik kazanmayan konular var. Önümüzdeki günlerde netleşmesini bekliyoruz. Seçimlerde kazanan taraf olacağımıza inanıyoruz' dedi.

Burhan Ergin

Van'ın sorunlarını çözmek için canla başla çalışarak çözüm önerileri sunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, etkin siyaset yürüttüklerini belirterek, 'Saadet Partisi bu memleketin asıl sahibidir, asli unsurudur. Bu memlekette geçmişte Milli Görüş vardı. Allah'ın izniyle o eski günler geri gelecek' dedi.

'Seçimlerde kazanan taraf olacağımıza inanıyoruz'

2023 yılında yapılması planlanan seçimlerde Millet ittifakının kazanacağını söyleyen İlhan, 'Şuan seçime 6 aydan az bir zaman kaldı fakat iktidar baskın bir seçimle ülkeyi karşı karşıya getirebilir. Nisan ayı ortası gibi seçim olabileceğini düşünüyorum. Yapılacak seçimde biz Millet ittifakı 6 parti birlikte ittifak halinde Cumhurbaşkanı adayıyla seçime gireceğiz. Bu anlamda Saadet Partisi olarak il ve ilçe teşkilatlarımızı, ilçelerdeki sandık görevlilerimizi, mahalle başkanlarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Mevcut eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Bunun yanında yeni üyeler kaydetmek için gayretli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Parti olarak her daim seçimlere ülkemizin her yerinde giriyoruz. Van'da da gücümüz yettiğince bütün seçimlerde alanda olmaya, gerek görsel anlamda, gerek her vatandaşa birebir ulaşma anlamında var olmaya çalıştık. Mücadelemizi sürdürdük, bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah seçimlerin neticesinde kazanan taraf olacağımıza inanıyoruz. Millet ittifakında bulunan her parti şuan bağımsız şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ziyaretlerimizde partimizin ilkelerini, prensiplerini, ülkeye dair hedeflerini seçmenimizle ortak şekilde paylaşıyoruz fakat sonuç itibariyle seçime 6 siyasi parti birlikte gireceğiz. Şuan yüzde yüz netlik kazanmayan konular var. Önümüzdeki günlerde netleşmesini bekliyoruz. Netleştikten sonra da seçim sath-ı mailinde tüm memleket dolaşılır' diye konuştu.

'Van her alanda son sıralarda olan bir şehir'

Van'ın Türkiye'nin en güzel şehri olduğunu ancak her alanda son sıralarda yer aldığını kaydeden İlhan, 'Van'ın sorunları konusunda bugün Saadet Partisi bu sorunlara en vakıf partidir. Çözümü noktasında en makul, en gerçekçi önerileri sunan partidir. Bunu Van kamuoyu da bilir. Van'da siyaseti takip eden bütün kesimlerde bilir. Biz Van'ın tüm sorunlarını, problemlerini daha önce kitaplaştırarak kamuoyuyla paylaştık. Van hakikaten Türkiye'nin en güzide, en güzel şehirlerden biri olmasına rağmen her alanda son sıralarda olan bir şehirdir. TÜİK'in açıkladığı en son rakamlarda Van'ın ekonomiye katkısı yüzde 0.02 gibi, bunun gibi Van'ın işsizlikte, yaşanabilirlikte birçok alanda son sıralarda olduğunu herkes biliyor. Halbuki Van, Türkiye'nin 30 büyükşehir'i içerisinde yer alıyor. Buna rağmen Van ilk defa iki yıldır göç veren bir il konumuna geldi. Evet, Van hem göç alan hem de göç veren bir şehirdir ama eskiden aldığı göç verdiği göçten fazlaydı. Şuanda verdiği göç aldığı göçten ne yazık ki fazladır' ifadelerini kullandı.

'Milli Görüş eski günlerine dönecek'

Milli Görüş'ün Van'da eski günlerine döneceğini belirten İlhan, 'Vatandaşlar aslında birçok şeyi görüyor ve farkındadır. Vatandaşlarımız sorunlar karşısındaki çözüm önerilerimizi biliyor. Bunu ancak bizim çözebileceğimizi de biliyor. Van'da yıllardır iki parti yarışacak algısı var. Vatandaş da sandığa gittiği zaman aman oyum heba olmasın düşüncesiyle oy kullanıyor. Aslında Van'ı heba ettiler. İki partinin de Van'a hiçbir katkısı yok. Oylar değil Van heba oldu. Saadet Partisi olarak her zaman burada güçlü bir şekilde seçimlere girmeye çalıştık. Partimizin çok büyük gelir kalemleri yoktur. Devletten veya kimseden maddi destek almıyoruz. Tamamen kendi üyelerimizin verdiği destekle seçime giriyoruz. Buna rağmen Van'da kısmen de olsa belirleyici bir partiyiz. Her seçimde adaylar hazırlanırken özellikle belediye seçimlerinde bazı partilerin kaybetmesine, bazı partilerin kazanmasına neden olarak etkili olmuştur. Saadet Partisi olarak Van'da etkili bir siyaset yürütmeye çalışıyoruz. Saadet Partisi bu memleketin asıl sahibidir, asli unsurudur. Bu memlekette geçmişte Milli Görüş vardı. Allah'ın izniyle o eski günler geri gelecektir' dedi.

'Ülkemizde muhakkak iktidar değişmeli'

Ülkemizin ekonomik krizle boğuştuğunu söyleyen İlhan, 'Türkiye yeni bir döneme giriyor. Millet ittifakı bu seçimi Cumhurbaşkanı adayıyla ve partilerde birlikte kazanacak. Bu konuda şunu açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. Evet, bu seçim çok çetin geçecek fakat kazanacağımıza inanıyoruz. Bu konuda da çalışma yürütüyoruz. Masadaki 6 parti hangi ilde, hangi listelerde seçime girecek daha netleşmedi ama yakında bunlarda netleşecek. Van'da Millet ittifakının en az iki veya üç milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Geleceğimizi kurtarmak için ülkemizde muhakkak bir iktidar değişimi olması gerekmektedir. Bu iktidar değişimi de ancak Saadet Partisi içerisinde olan bir ittifak olursa başarılı olur. Yoksa daha vahim bir tabloyla karşı karşıya kalabiliriz' şeklinde konuştu.

'20 yıllık iktidar ülkeyi madden ve manen çökertmiştir'

İlhan, 'AK Parti 2002 yılında iktidara geldi. Yirmi yılın sonunda borçlar katlanarak artmış, mevcut kurum kuruluşlar satılmış, talan edilmiş, memleketin kitleri yok edilmiş, fabrikaları satılmış, arazileri satılmış, ülkede katma değer oluşturan, devlete ait ne var ne yok zarar gösterilmiş, en sonunda ya çürümeye terk edilmiş veya yok edilmiş şekilde bir Türkiye'yi, ne yazık ki madden, manen çökmüş bir Türkiye'yi AK Parti giderayak teslim edecek. Biz bunları artık ayan beyan görüyoruz. Ekonomik olarak yapılanlar ortada, bugün dolar 18,60 seviyesinde, son aylarda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve farklı ülkeler üzerinden Türkiye'ye para girişi yapılıyor. Bu para akışındaki amaç doları kısmen de olsa sabit tutmak, bugün dolar 18,60, Euro hakeza o civarlarda geziniyor ama burada amaç bunu seçime kadar frenlemek, 3-4 ay daha bunu bu şekilde götürmenin hesabını yapan bir iktidar var. Seçimi bir şekilde kazanmanın hesabı yapılıyor. Vatandaşa aile desteği adı altında para dağıtarak bir şeyleri elde etmenin hesabını yapıyor fakat tüm bunlar iktidarı kurtaramayacağı gibi ülkeyi de kurtarmayacak. Çünkü yapılan iş habire borçlanma, borçlanma ekonomisi söz konusu, Türkiye'nin acilen yapması gereken üretim ekonomisine geçerek, ihracatı artırıp, ithalatı azaltmalıdır. Tarımda, sanayide, hayvancılıkta, eğitimde birçok alanda kendine çeki düzen vermesi gereken bir ülke konumundayız. Hakikaten şuan geldiğimiz noktada gün geçtikçe daha da kötüye giden bir durumdayız. Bunun artık bir son bulması kanaatindeyiz. 20 yıllık iktidar ülkeyi madden ve manen çökertmiştir' diye konuştu.

'Partimizin kapısı herkese açıktır'

İlhan, 'Z kuşağı ne yazık ki üzülerek ifade ediyorum. Dünyaları ellerindeki telefondan, sosyal medya hesaplarından ibaret olan, arkadaşlıklarında samimiyet olmadığı, bütün ilişkilerinin sosyal medya üzerinden olduğu büyük bir kitle söz konusudur. Gençleri gerçek dünyaya döndürmek zorundayız. Bugün sosyal medya dediğimiz unsurlar ne yazık ki gençlerin hayatını karartan unsurlar olmuştur. Birçok gencimiz herhangi bir iş konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Kabiliyeti var ama yapabilecek durumda değil. Bugün aç kalsa, zorda kalsa yaşamını idare ettiremeyecek gençlerimiz var. Ne yazık ki çapa versen eline alıp bir çapa yapamaz, kürekle toprağı belleyemeyecek. Bulaşık veya yemek yapamayacak gençler var. Bu üzüntü vericidir. Öncelikle sosyal hayatın içerisine insanlarımızın döndürülmesi kanaatindeyim. Gençlerimizin hakikaten bu dünyadan koparılıp gerçek dünyanın içerisine çekilmesi lazım. Bugün birçok gencimiz dünyayı elindeki telefondan ibaret görüyor. Dolayısıyla ailesi veya kardeşleriyle iletişim kuramıyorlar. Biz Saadet Partisi olarak bu gençlerimize dokunmaya çalışıyoruz. Emin olun parti olarak zaman zaman Türkiye'nin en beğenilen videolarını yayınlar. Siyasi anlamda etkin videolardır. Sokaktaki çocuklara dokunmayı, dinlemeyi, dertleşmeyi önemseyen bir partiyiz. Partimizin kapısı herkese açıktır. Tüm gençleri bekleriz. Saadet Partisi olarak da her türlü soruyu cevaplamaya hazırız' ifadelerini kullandı.

'Van'ın somut bir sorunu çözülmedi'

Tokat Valiliği'nden Van Valiliği görevine atanan Vali Ozan Balcı'nın geldiği günden bu yana somut bir sorunu çözemediğini söyleyen İlhan, 'Sayın Valimiz ilimize geldiği günden bu yana birçok alanda hareketlilik oldu. Tabi bu valilerin değişim kararnamesi yayınlandığı zaman seçim valileri geliyor demiştik. Şuan bazı yerlerde yol yapımı, okulların bakım onarımı yapılıyor. Bazı kurum ve kuruluşlarda hareketlilik oldu. Tabi ki bunları değerlendirmek için asıl sorulması gereken birkaç soru var. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi bu hizmetleri hangi parayla yapıyor? Ne kadar kredi aldı? Bugün Van Büyükşehir Belediyesi ne kadar borçlandı? Mevcut borçlarının ne kadarını ödedi? Büyükşehir Belediyesi giderayak kredi borçlanması yaparak piyasaya bazı işleri yaptırır. Bazı kesimlere para çıkışı olur. Memlekete bir hareketlilik gelir fakat bu işler ne kadar sağlıklı yürütüldü? Bu işler ne kadar doğrudan teminle oldu? Ne kadarı ihaleyle oldu? Sorulması gereken sorulardır. Biz yapılan olumlu hizmetleri takdir ediyoruz. Vali beyinde bu anlamda bazı yerlere çevre anlamında katkısı olmuştur. Önemsiyoruz fakat yapılan işinde daha büyük sıkıntılara yol açmaması en büyük temennimiz. Bu anlamda belediye ne kadar borçlandı bunu ciddi anlamda merak ediyoruz fakat somut bir sorunun da çözülmediğini hepimiz görüyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme