İLHAN: MİLLETVEKİLLERİ ÇALIŞMALARINI AÇIKLAMALI

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 'Van milletvekillerimiz göreve geldikleri günden bu yana ilimizin gelişip kalkınmasında, Van'ımızın sorunlarının çözümünde yetersiz kaldılar' dedi.

Burhan Ergin

Her hafta Van'ın ve ülkenin sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm arayan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan bu hafta Ak Parti Van Milletvekillerine seslenerek soru sordu.

'Yapılan çalışmaları kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz'

Van'ın devam eden sorunlarıyla ilgili milletvekillerine soru yönelten İlhan, 'AKP Van Milletvekilleri; 2021 yılında Van'a özgü hangi projeleri hayata geçirdiniz? Van Gölü koruma kanunu, Çevreyolu, Kuzey Van Gölü demiryolu projesi gibi projelerle ilgili ne gibi çalışmalar yaptınız? Seçim dönemlerinde defalarca söz verdiğiniz stadyum, otogar gibi konularda hangi adımları attınız? Van'ın hangi kronik sorununa çözüm ürettiniz? Van'da hangi kurum müdürlerini hangi işlerinizi yapmak için atadınız? Hangi kurumlarda ki müdürleri istediğiniz her işi yapmadığı için görevden aldınız?2021 yılında kaç yakınınızı işe aldınız? Kaç yakınınızı istediğiniz makamlara getirdiniz? Pandemi sürecinde binlerce esnaf işçi, mağdur oldu bu süreçte bu mağduriyetlerin giderilmesi için neler yaptınız? Van'a hitap eden başta Kapıköy olmak üzere, Esendere ve Gürbulak sınır kapılarının açılması ve İranlı misafirlerin geliş gidişinde problem çıkmaması adına kalıcı çözüm için ne gibi bir çalışma yaptınız? Van'da vatandaşlarımızın faturalarını ödeyemediği için elektrik, su, doğalgazı kesiliyor bu durumdan haberiniz var mı? Van'ın depremden bu yana yapılmayan imar planı konusunda hangi çalışmaları yaptınız? Van'da her geçen gün artan işsizlik sorununun çözümü için hangi çalışmaları yaptınız? Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak iktidar partisi Milletvekillerinin 2021 yılında ilimizle ilgili yaptıklarını kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz' diye konuştu.

'Milletvekillerimiz somut çalışmalarını açıklasın'

İlhan son olarak şunları söyledi; 'AK Parti Van Milletvekilleri Van'ın sorunlarıyla ilgili gerekli görüşmeleri yaparak çözüm üretmelidir ama gelinen noktada maalesef milletvekillerimiz göreve geldikleri günden bu yana ilimizin gelişip kalkınması için hiçbir şey yapmadılar. Van'ımızın sorunlarını bitirmek için çözüm üretmediler. Milletvekillerimiz bu zamana kadar yaptıkları somut çalışmaları varsa açıklamalıdırlar. En azından biz yapıldığına şahit olmadık. Van'ın önemli sorunları var. Bugün AK Parti hem ülkede hem de Van'da iktidardır. İşler tek oturumda çözülüp, yapılabilecek konumdadır. Eğer iyi yönde değerlendirilirse, şehir için bir avantajdır sorunlara çözüm üretilebilir. Fakat ne yazık ki Van olarak bunun iyiliğini hiçbir şekilde görmedik. Sadece konuşuyoruz. Acaba vekillerin görevi ne? Vekillerin görevi kendi yakınlarına, kendi çevresine istihdam oluşturup, kendi yakınlarının sorunlarını çözmek mi? Yoksa gerçekten Van'ın vekiliyim, Van'ın problemlerine, sorunlarına çözüm üretmek mi? Burada bir soru işareti var. Biz Türkiye'nin her şeyi en pahalı tüketen şehriyiz. Geçtiğimiz hafta bunu gündeme getirmiştik. Biz dünyanın en büyük sodalı gölüne sahibiz. Fakat bu gölden yeteri kadar istifade etmiyoruz. Bu gölün çevresinde halen yapılacağı belirtilen bir sahil yolundan bahsediyoruz. Gölün içerisine halen kanalizasyon akıyor ve göl gün geçtikçe kirlenmeye devam ediyor. Bugünde kuraklıkla, ciddi bir tehlike ile karşı karşıyadır.'

Bakmadan Geçme