İlhan: Velilere maddi destek verilmeli

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala çağrıda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemelerinin yüzde yüz arttığını belirterek, 'Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak buradan iktidara çağrıda bulunuyoruz. İlk ve orta öğretimde öğrencileri bulunan ailelere dönem başlarında 10.000 TL, Yükseköğretimde çocukları olan ailelere her dönem başında 20.000 TL destek verilmelidir' dedi.

TAKİP ET

Periyodik olarak her hafta Van ve ülke sorunlarını gündeme getirerek çözüm üreten Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, okulların açılmasına sayılı günler kala yaptığı açıklamada velilere maddi destek verilmesi gerektiğini belirterek, “Her geçen gün iğneden ipliğe her şeye zam gelmektedir. Eskiden vatandaşlar dişinden tırnağından bir şeyler artırıp evlatlarının iyi bir eğitim alması derdindeydi geldiğimiz noktada dişten tırnaktan bir şey artmamakta ve insanlarımız çaresizlikle karşı karşıya kalmış durumdadır” dedi.

Kayyum sisteminin Van'da son bulması gerektiğini belirten İlhan, “İş insanlarından atanacak kayyuma da karşıyız, mevcut sisteme de karşıyız. Van'ı seçilmiş insanların yönetmesinden yanayız” dedi.

“VELİLERE MADDİ DESTEK VERİLMELİ”

İlhan açıklamasında, “Önümüzdeki hafta Pazartesi günü hafta okullar açılıyor okul masrafları aileleri kara kara düşündürüyor. Öğrencileri olan çocukları okuyan aileler kırtasiye, kılık kıyafet, servis ücretleri, beslenme başta olmak üzere birçok konuda çocuklarının masraflarını nasıl karşılayacağının derdine düşmüş durumda. Üniversite öğrencilerinin durumu ise çok daha kötü özellikle Van'dan başka bir şehre gitmeye kalkan öğrenci ilk anda uçak ya da otobüs biletlerinin yüksekliğiyle karşılaşıyor. Ev kiraları, yurt ücretleri yeme içme kılık kıyafet kitaplar kırtasiye araç gereçleri bir de okul harçları bir öğrencinin masrafının aylık en az asgari ücretten fazla olduğu bir ülke haline geldik. Bu yıl başka şehirlerde ki üniversiteleri kazanan birçok aile evlatlarını okula gönderme konusunda ciddi tereddütler yaşamaktadır. Her geçen gün iğneden ipliğe her şeye zam gelmektedir. Eskiden vatandaşlar dişinden tırnağından artırıp evlatlarını iyi bir eğitim aldırma derdindeydi geldiğimiz noktada dişten tırnaktan bir şey artmamakta ve insanlarımız çaresizlikle karşı karşıya kalmış durumdadır. Ayrıca ülke genelinde kaldırılan sadece İstanbul, Şanlıurfa ve Van'da devam eden sabahçı öğlenci uygulamasıyla sabahçı çocuklar karanlıkta okula gitmekte, öğlenci çocuklar akşam karanlıkta okuldan gelmektedir. Van'da alt yapı eksikliklerinin giderilip ivedi olarak tam zamanlı eğitime geçilmelidir. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak buradan iktidara çağrıda bulunuyoruz. İlk ve orta öğretimde çocukları bulunan ailelere dönem başlarında 10.000 TL, Yükseköğretimde çocukları olan ailelere her dönem başında 20.000 TL destek verilmelidir” dedi.

“TAM GÜN EĞİTİME GEÇİLMELİ”

Okullarda tam gün eğitime geçilmesi gerektiğini belirten İlhan, “Mutlak surette bir öğretmen öğrencilerinin ilk 4 yılını birlikte tamamlaması elzemdir. Zaruri durumlar olabilir fakat bunun dışında mutlaka bir öğretmen birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar çocukların eğitiminde başında olmalıdır. İlimizde Van İl Milli Eğitim Müdürü değişti. Tebdili mekanda ferahlık olduğu gibi Tebdili bireyde hayır vardır. Umarız İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Nurettin Aras Van'daki özellikle sabah saatlerinde, kış aylarında, soğuk havalarda karanlıkta öğrencilerin okula gitmesini önleyecek tedbirler alır. Gerekli alt yapının tamamlanması konusunda gayret gösterir ve İnşallah bir-iki yıl içerisinde tam gün eğitime geçilir. Biz konuyla ilgili en kısa zamanda İl Milli Eğitim Müdürümüze hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak bu durumu iletme derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

“OKULLARDA ÇALIŞANLARA KADRO VERİLMELİ”

Okullarda istihdam edilen personellere kadro verilmesini isteyen İlhan, “Okullarda İŞKUR üzerinden geçici olarak yapılan işçi alımlarını başından beri doğru bulmuyoruz. Mutlak suretle daimi olarak çalışan hizmetliler veya personeller alınmalıdır. Mevcutlarında bu konuda daimi kadroya geçirilmesi şarttır. Ülkede insanlara adeta bizi desteklerseniz, biz başta kalırsak sizin işiniz olur. Aman ha biz gidersek siz işinizden olursunuz gibi bir korkuyla imtihan etmeye çalışan bir iktidar söz konusu. Bu durumun değişmesi gerekir. İnsanların çalıştığı kurumlarda bilinmelidir ki emekli olana kadar orada çalışacaktır. Bu adeta bir nebze insanlara verilen bir korkudur. İktidar yıllardır bunu kullanmaktadır. İŞKUR üzerinden kendilerine oy veren fakat birebir kendi çevresinde olmayan kişileri tuttuğu bir havuz olarak bunu kabul ediyoruz. Bu havuzdan kendilerine bir nevi oy akışı sağlıyor. Bunu yıllardır yapmaktadır. Bunun yerine kalıcı kadro olursa bu durum değişir. Bu anlamda bizde çağrımızı yapıyoruz. Okullarda çalışan personel ve güvenlik görevlilerine bir an evvel kadro verilmelidir” şeklinde konuştu.

“KAYYUM SİSTEMİNE SON VERİLMELİ”

Kayyum sistemine eleştirilerde bulunan İlhan, “Öncelikle şunu net olarak ifade etmek istiyorum. Kayyum sistemini getirenlere destek verenler kayyumu eleştiremez. Kayyum sistemi mülki idare amirleri üzerinden değil de farklı kişiler üzerinden yapılsın demek de mevcut kayyum sistemine destek olmaktır. Biz memleketin seçilmiş insanlar tarafından yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Devletin birimleri, İçişleri Bakanlığı ve emniyet birimleri zaten her şeyden haberdardır. Hangi siyasi partiden olursa olsun bir yerde hırsızlık, yolsuzluk varsa o yerin parası o yere ait iş makineleri farklı amaçlarla kullanılıyorsa bunun gereği mutlak suretle yapılmalıdır. Burada parti falan gözetilmemelidir. Devletin görevi vatandaşın en doğru şekilde hizmete ulaşmasını sağlamaktır. Bugün hangi belediye olursa olsun, hangi partiden olursa olsun sağlıklı bir denetim olursa hiçbir şekilde yolsuzluk olmaz. Bugün bir belediye iktidardaysa her türlü yanlışı yapsa müdahale edilmeyecek, denetlenmeyecek. Muhalefettense sudan sebepler aranacaksa bu da büyük bir sıkıntıdır. Bir şehrin yönetimi bugün kayyumdaysa o şehir zaten yönetilmiyor. Vali valilik mi yapacak? Yoksa Büyükşehir Belediye Başkanlığı mı yapacak? Kaymakam kaymakamlık mı yapacak? Yoksa ilçe belediye başkanlığı mı yapacak? Bir koltukta iki karpuz olmaz. Bunu baştan beri söylüyoruz ama bunu söylerken de şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Efendim vali değil de yok iş insanlarından biri belediye başkanı olsun. İş insanlarından atanacak kayyuma da karşıyız, mevcut sisteme de karşıyız. Biz asgari, hukuk, devleti normlarına ülkemizin en kısa zamanda ulaşmasını diliyoruz. Türkiye geçmişte ağır aksakta olsa bir hukuk devletiydi. Geldiğimiz noktada bir kanun devletine dönüştü ve bu kanun devleti de iktidarın tamamen lehine olan, iktidarın aleyhinde olan herkese karşı işleyen, iktidarın yanında olan herkesi de kollayan bir durum haline gelmiştir. Buna da tamamen karşıyız” dedi.

“OKUL ÖNLERİNDE GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI”

Okul önlerinde uyuşturucu satışına izin verilmemesi gerektiğini belirten İlhan, “Okul önlerinde uyuşturucu satılması vahim bir durumdur. Ne yazık ki okul önlerinde geçmişte okul çevresine yakın büfelerde açık sigara satılırdı. Bugün geldiğimiz noktada uyuşturucu satılmaya başladığını, uyuşturucu kullanma yaşının çocuk yaşlara inmesi ve uyuşturucunun kolay bulunabilir olması güvenlik tehdididir. Nesillere yapılan bir tehdittir. Bugün bizim en önemli görevimiz ekin'i ve neslini korumaktır ama ne yazık ki mevcut iktidar ekin'i ve nesli tüketme gayretini en üst seviyeye çıkardığı kanunlarla yapmaktadır. Her şeyden haberdar olduklarını söyleyen iktidar, Türkiye'nin her tarafında bunca kamera sistemi olmasına karşın uyuşturucunun hangi kanallardan nasıl okul önlerine geldiğini çok iyi bilmektedir ve bunun tedbirini alıp sonlandırmalıdır. Kimse şunu diyemez, efendim bunlar işte biz müdahale ediyoruz ama geliyor diyemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını duvarla çevirmiştir, birçok alanda kamerayla tespit yapmaktadır. En ağır cezalar verilmelidir. Geldiğimiz noktada 11-12 yaşındaki çocuğun uyuşturucu kullandığını duymak çok ciddi bir sıkıntıdır. Bütün ailelere buradan çağrı yapıyorum. Herkes çocuğuna bu anlamda sahip çıksın. Şüphe ettiği bir durum olduğunda da yetkili mercilere bu durumu iletsin. Buradan devletimizin güvenlik birimlerine, Van Emniyet Müdürlüğüne çağrıda bulunuyorum. Eğer bir yerde böyle bir sıkıntı varsa bunun çözümü sizlere düşmektedir. Bununla ilgili gereğini yapmalısınız. Geçmişte İçişleri Bakanı birisi uyuşturucu satıyorsa kolunu bacağını kırın dedi. Biz bunu demiyoruz ama en ağır cezayı hukuk yoluyla verin diyoruz” şeklinde konuştu. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme