İlk defa ev alacaklara müjde: Merkez Bankası devreye girdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, orta vadeli programın yakında açıklanacağını ve ekonomide daha fazla öngörülebilirlik sağlanacağını söyledi. Yılmaz, konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayacak önlemler alacaklarını duyurdu. Detaylar şöyle...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans sektörünün temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geldiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, bankacılık sektöründe kısa vadeli mevduatın uzun vadeli yatırımların finansmanında sorun yarattığını vurguladığını kaydetti. Ayrıca, yeni finansal ürünler ve yöntemlerin ele alındığını bildirdi. Kamu-özel işbirliğinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Sürdürülebilir büyüme için çalıştıklarını belirten Yılmaz, istikrarlı bir büyüme vizyonuna sahip olduklarını ve bu konuda fikir birliği içinde olduklarını dile getirdi.

Toplantıda konut arzının artırılması konusunun da gündeme geldiğini aktaran Yılmaz, ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara destek olacak çözümler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bu konuda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Konut arzının artırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, ilk evini alacak vatandaşlara faiz indirimi sağlanarak kira öder gibi ev sahibi olmalarına imkan tanınacak kredi kampanyasının hayata geçirilmesinin planlandığını da belirtti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme