İnanç Bu Kadar Aday Adayının Olması Çok Güzeldir

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Prof.Dr. Nihat İnanç, “Partimizden bu kadar aday adayının olması çok güzeldir. Çünkü ne kadar çok aday adayı olursa partimizin, halkımızın, genel merkezimizin tercih yapma şansı da o kadar fazla olacaktır. Daha kaliteli, daha nitelikli tercihler yapma imkânı bulunacaktır” dedi.

Rıdvan Can

Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Robets Caffe de basına kahvaltı veren İnanç, “AK Parti'nin ülke çapında yapmış olduğu hizmetleri ve değişimlerini çok benimsiyorum. AK Parti'nin yüzde 80-90 görüşleri, görüşlerimle örtüşüyor ve benim hayat görüşüm AK Parti'den yana olduğu içinde milletvekili aday adayı oldum” dedi.

Van halkına gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür eden İnanç, “ Özellikle genç kesim başta olmak üzere esnafımızdan ve herkesimden insandan çok büyük bir destek gördüm, bu beni çok mutlu etti. Şu anda iyi ki de bu sürece girmişim diyorum, aday adayı olmuşum diyorum'' dedi.

“VAN'A ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK GELDİK”

Muş Alparslan Üniversitesi'ndeki 7 yıla dair değerlendirmeler yapan İnanç, sıradan bir siyasetçi olmadığını ve bıraktığı rektörlük görevini de boş yere bırakıp gelmediğinin altını çizdi. Prof. Dr. Nihat İnanç; “Sıradan bir vekil olmaya gelmedik. Şehrin gerçek siyasi yapısını, siyasi temsiliyete de aktaracağız. Muş Alparslan Üniversitesi'nde 7 yılda büyük işler yapan bir yönetim kadrosu oluşturduk. Aleyhimizde kullanılacak tek bir şüphe bırakmadan geldim. Van'a alnımız ak, başımız dik geldik” dedi.

Geçmişte yaptıkları çalışmalara güvenerek Van'da siyasete girecek kararı aldıklarını ifade eden İnanç, “Her seçimde seçmenin, STK'ların, basının, parti teşkilatlarının doğal olarak adaylarla ilgili kafasında soru işaretleri oluşuyor. Oluşmalı da zaten. 'Acaba doğru aday mı, bu işi yapabilecek mi? Bize şimdi selam verip sonra sırtını mı dönecek?' gibi çok soru oluşuyor. Nihat İnanç olarak; gerek geçmişteki yaşantım, gerekse de son 7 yılda imtihanını yaşadığım Muş Alparslan Üniversitesi rektörlüğüm süresince bu soruların cevabının, özgeçmişimde olduğu kanaatindeyim. Onun için ben kamuoyuna ve halka meçhul bir insan değilim. Ben klasik bir siyasetçi değilim. Bu güne kadar gerek mesleki kariyerimde gerek siyasi yaklaşımımda kimsenin beline basan bir insan olmadım. Hep neleri yapabileceğimi neleri yapamayacağımı konuştum. Dolayısıyla mevcut siyasi yapıdaki serzenişlerinize katkı sunamayacağımı söylemek zorundayım.”dedi.

Van'daki tabandan bu derece hakikaten ilgi görmüş olmanın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Nihat İnanç, “ Ben buradan diğer aday adaylarına da başarılar diliyorum. Partimizden bu kadar aday adayının olması da çok güzeldir. Çünkü ne kadar çok aday adayı olursa partimizin, halkımızın, genel merkezimizin tercih yapma şansı da o kadar fazla olacaktır. Daha kaliteli, daha nitelikli tercihler yapma imkânı bulunacaktır. O anlamda da şu anda aday adaylığı yarışmasına girmiş olan bütün değerli büyüklerimize, arkadaşlarımıza da bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme