İncirlik Üssü ABD'ye kapatılsın

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan ve Vatan Partisi Van İl Başkanı Erhan Çataloğlu gazetemizi ziyaret ettiler. Vatan Partisi Van İl Başkanı Erhan Çataloğlu, İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılmasını istedi.

Hacı Yılmaz

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan ile gündeme dair sohbet eden Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan ve Vatan Partisi Van İl Başkanı Erhan Çataloğlu, incirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılması için kampanya başlattıklarını söylediler.

Vatan Partisi Van İl Başkanı Erhan Çataloğlu, Vatanın bütünlüğü ve güvenliği için İncirlik Üssü'nün kapatılması ve Türk Ordusunun denetimine alınmasını istedi.

"Amerika bizi, askerlerimizi arkadan vurmaktadır"

Vatan savunması mücadelesi verdiklerini söyleyen Çataloğlu, "Vatan Partisi ve Türkiye Gençliği bir süredir ekşiya yatağı İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılması için kampanya yürütüyor, imzalar topluyoruz. Vatan savunması mücadelesi verdiğimiz, birlik ev huzurun, istihdam ve üretim ekonomisinin canlandırılmasını istediğimiz şu günlerde Amerika bizi, askerlerimizi arkadan vurmaktadır. Hem de toprağımız olan İncirlik'ten kalkan uçaklarla. Buradan kalkan uçaklarla Suriye'nin kuzeyinde namluları Türkiye'ye karşı ağır silahlar dizmekte, kara gücü olan PKK-PYD terör örgütlerini silahlandırmaktadır. Silahların IŞİD'e karşı mücadele için olduğunu söylüyorlar. Bu örgütte Amerikan- İsrail denetiminde ve bahane olarak kullanılmaktadır. 15 Temmuz darbesi de bu üs'te planlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"Komşularımızın bütünlüğü bizim bütünlüğümüzdür"

Amerika topraklarımızı kullanarak Müslüman komşularımızı bombalayıp zulmedemez diyen Çataloğlu, "Amerika Başkanı Trump İran'a karşı bir "İslam NATO'su" kurmak için Suudi Arabistan'a gitmiştir. Amerika ve İsrail'in yönettiği İslam NATO'su! Bu bile başlı başına bir zulümdür. Amerika ve İsrail'in hedefi Suriye'nin kuzeyinde sözde bir Kürt koridoru kurmaktır. Bu koridor "Büyük İsrail" projesinin ön adımıdır. Bölge halkları enerji kaynaklarının Amerika tarafından çalınmasını sağlayacak bu koridora karşıdırlar. İran'a karşı kurulduğunu söyleyen "İslam NATO'su" bu Amerikan ve İsrail çıkarlarını korumak içindir. Komşularımızın bütünlüğü bizim bütünlüğümüzdür. Amerika topraklarımızı kullanarak Müslüman komşularımızı bombalayıp zulmedemez. Türkiye eşkiya ya yataklık edemez. İncirlik Üssü Amerika'ya kapatılsın ve Türk Ordusu'nun denetimine alınsın" dedi.

"Van'ı gündemde tutacağız"

Çataloğlu, Van'ın yaşadığı önemli sorunları gündeme getireceklerini belirterek, "Vatan Partisi İl Örgütünü kurduktan sonra şimdi de ilçe örgütlerini tamamlamaktadır. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızla buluşacağımız etkinlikler planlıyoruz. Bölgenin huzura kavuşması yanında istihdam yaratılması, iş sahalarının açılması, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, gençliğe iş ve eğitim olanaklarının sağlanması ve bölge turizminin canlanması konularına dikkat çekip gündeme taşıyacağız. Vatan Partisi 4 Haziran'da Iğdır'da yapılacak olan belediye meclisi seçimleri için yapılacak 27 Mayıs mitingine Van'dan katılım sağlayacaktır. Iğdır Belediye meydanında yapılacak olan mitingde Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek konuşacaktır. Mitinge Van'dan katılım için araç kaldırılacağız" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme