İNDİRİM FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI

Giyim, ayakkabı, oyuncak, mobilya, beyaz eşya, yöresel ürünler başta olmak üzere birçok ürünün indirimli satışa sunulduğu 1. Van İndirim Günleri Festivali kapılarını açtı.

22-31 Mart tarihleri arasında yapılacak indirimli alışveriş festivaline Van'dan 60'a yakın firma katılırken Adıyaman, Trabzon, Malatya ve Kayseri gibi yöresel ürün satan 20 dolayında firma alandaki yerini aldı. Erciş yolu üzeri Organize Sanayi Bölgesi alanında yapılan alışveriş festivali 10 gün sürecek. Festivalin açılışına STK ve Oda temsilcileri katıldı.

Açılıştan sonra stantları gezen STK ve ODA temsilcilerine fuar esnafı ikramlarda bulundu. Fuar alanında MÜSİAD Başkanı Abdullah Aras, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu, Van Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Süer birer açıklama yaptı.

İlk Olarak Konuşan MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, “Çok farklı bir fuardır, özelikle tüketime yönelik bir fuar, Gıdanın yoğunlukta olduğu bir fuar, umarım Van esnafımıza büyük katkısı olur, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu ise, Van'a sahip çıkıyoruz diyen A takımının fuara uğramadığını dile getirerek, “Esnafımız zor günler geçiyor. Bunun gibi etkinlikler mutlaka yapılmalıdır. Umarım devamı gelir, Van'a sahip çıkıyoruz diyen Van'ın A takımı her zaman olduğu gibi yine sahalarda değil sadece laf ediyorlar, bugün onları da burada görmek isterdik ama yoklar, Van ve Vanlıya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Van Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, “Güzel bir başlangıç gerçekten emeği geçenlere teşekkür ederim. İlimize ve her sektörden esnafımıza canlılık katan bir fuar, devamı gelmeli geleneksel hale gelmeli, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Son olarak konuşan Süerler Grubu yönetim kurulu başkanı Ali Süer, “Bu kentin çok daha büyük fuarlara ihtiyacı var, bunun gibi etkinlikler artırılmalı, bu kent bölgenin merkezi olan bir kent, bu tür etkinlikler devam ederse bölgenin potansiyelini kentimize çekebiliriz, amaç bu olmalı, amaç Van olmalı ve amaç Van esnafı olmalı, tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme