Innovan Girişimcilik Merkezi eğitim başvuruları başladı

Gençlerin girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, becerilerinin yaygınlaştırılıp teşvik edilmesi, sorunların çözümünün hedeflendiği girişimcilik eğitimi başvuruları başladı.

Basın Bülteni

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, 2014-2023 Bölge Planı'nda yer alan 'TRB2 Bölgesi'nde Girişimciliğin Özendirilmesi İçin Farkındalık Çalışmalarının Yürütülmesi' stratejisi doğrultusunda uygulanan program ve eğitimler devam ediyor. Özellikle gençleri kapsayan bu programlarla girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, yeni girişimlerin teşvik edilmesi, toplumsal sorunların çözümüne katkı sunan sosyal girişimcilik altyapısının güçlendirilmesi, yenilikçi mekanizmaların oluşturulması ve bu sayede kalkınmaya, istihdamın artışına ve gençlerin gelişimine katkı sunulması amaçlamaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi iş birliği ile kurulan Innovan Girişimcilik Merkezi'nde yeni nesil girişimcilik temalı eğitimler düzenleniyor.

Farklı tarihlerde düzenlenecek 'Yeni Nesil Girişimcilik Eğitimi', 'Sosyal Girişimcilik Eğitimi', 'Yaratıcılık ve İnovasyon', Liderlik ve İnisiyatif Alma', 'Proje Döngüsü Yönetimi', 'Öğrenmeyi Öğrenme', 'Finansal Okuryazarlık', 'İş Birliği ve Ekip Çalışması' ile 'Medya ve Teknoloji Okuryazarlığı' eğitimleriyle, gençlerin girişimcilik becerilerinin artırılması ve yeni girişimlerin kurulmasına katkı sunulması hedefleniyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsündeki Innovan Girişimcilik Merkezi'nde düzenlenecek eğitimlere 18 -29 yaş aralığındaki tüm bireyler başvurabilecek. Girişimci adayları başvuru sürecinde diledikleri eğitimlere başvuru gerçekleştirebileceği gibi eğitimlerin tümünden de faydalanabilecek. Yapılan başvurulara göre farklı tarihlerde planlanacak eğitimlerin her birine tam katılım sağlayanlara 'Katılım Belgesi' verilecek. Ayrıca eğitimler sonrası fikrini geliştirmek isteyen girişimci adayları Innovan Girişimcilik Merkezi'nde ortak çalışma alanları ve kuluçka ofislerinden faydalanma imkanı elde edebilecek. Girişimci adaylarının fikir geliştirme süreçlerine DAKA SOGİP Programı Girişimcilik Uzmanları ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Akademisyenleri tarafından mentörlük desteği sağlanarak girişimlerini hayata geçirmeleri teşvik edilecek.

Bakmadan Geçme