İnsanlığın çıldırma noktası!

İnsanoğlu doğayla ve geçim kavgasıyla olan mücadelesini bir kenara bırakıp vicdani değer olan dinde somutlaşırsa, kendi inanma sorumluluğundan başkalarını da sorumlu kılma gibi bir görev üstlenirse giderek köktendincilik denen Fundamantelizme kayar ve farklı inançlar arasında kurgulanan provokasyonlara yem olur.
İslami değerleri olumsuz biçimde eleştiren ve dalga geçen 'Müslümanların Masumiyeti' filmi tam bir tuzak film… Tıpkı Hz. Muhammet'le dalga geçmek için çizilen karikatür gibi. Amaç, İslami sağduyuyu yok etmek, tepki toplamak, olayı öç duygularıyla algılayabilecekleri deyim yerindeyse gaza getirip, inançlar arasında uçurumlar ve sonunda büyük kavgalar yaratmaktır.
Tarihte yaşanmış din savaşları göz önüne getirildiğinde; gerek Müslümanların peygamberini karikatürize etmek ve gerekse Müslümanların Masumiyeti gibi gayri ciddi filmler çekerek dinler arasındaki kavganın fitilini ateşlemenin bu yöne doğru, yani dinler arası düşmanlığa doğru kayıldığını pekl görebiliriz.
Eğer insanlar birbirlerinin düşünce ve inançlarına saygı duymaz ve her insanın inancının farklı olabileceği mantığını kavrayamazsa bu tip oyunlar hep olacak ve düşmanlıklar körüklenecektir.
Din savaşlarının birkaç noktada değerlendirebiliriz. Fransız Din Savaşları (30 yıl savaşları), İslami Fetihler, Haçlı Seferleri inanç boyutundaki insanlığı etkileyen savaşlardır. Ve tümünün temel nedenlerini yaşanılan süreçlerdeki siyasetler belirlemiştir.
Alan Axelrod ve Charles Philips'in Din Savaşları Ansiklopedileri incelendiğinde insanlık tarihinde 1763 savaşın yüzde yedilik kısmı yani 123'ü din savaşlarıdır. Bunlardan 66'sı İslam ve Hıristiyanlık alanında yapılan savaşlardır.
İnançların birleştirici ve sevgi yerleştirici yanları bir kenara bırakıldığında, hoşgörü olgusu yerini falanca din en büyük dindir ikilemine yeğ tutulduğunda din savaşları olmaya devam edecektir.
Arap Baharı ile Ortadoğu'nun kalbini yarmayı başaramayan Amerika ve onun gibi düşünenler hükmetmek için yeni yöntemlere başvuracaklardır. Bu yöntemlerden en acımasızı da din savaşlarına dönük strateji oluşturmak olacaktır.
Her zaman dediğim gibi… Din vicdanilikten çıkarılıp siyasallaştırıldığı zaman ateşe dönüşür ve dinle oynayanlarla birlikte masum inanları da yakıp kavurur.
Zaman ayırabilirseniz, Din Savaşları Ansiklopedisini yansız bir düşünce ve inanç içinde inceleyin derim.
Müslümanların Masumiyeti gibi filmler oluşturanlar ve buna göz yumanlar, iddia ediyorum ki yüzde bin din savaşları için nabız yoklamaktadırlar. Dini; sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barış olara algılayanlar bu oyuna gelmeyeceklerdir. vanhaber, van, haber, van haber insanlık, şahin akçap, film, amerika

Bakmadan Geçme