İpekyolu Belediyesi mahalle yollarını yıkamaya devam ediyor

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka Mahallesi ve Yeni Mahalle yollarının yıkanması çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. İnsan sağlığının öncelendiği bu çalışmalarla ekipler, mahalle yollarında temizlik ve hijyenik ortam sağlamayı hedefliyor.

Belediye yetkilileri, özellikle yaz aylarında etrafa yayılan, rahatsız edici koku, artan toz ve kirliliğin halk sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirterek, proaktif bir yaklaşımla bu sorunun üstesinden gelmeye çalıştıklarını ifade etti. Yapılan açıklamada, "Temiz ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Vatandaşlarımızın bulundukları ortamın sağlık açısından elverişli hale getirilip yaşam kalitesini artırmak amacıyla mahalle yollarındaki toz ve kirlilikle mücadele ediyoruz" denildi.

Ekipler, periyodik olarak gerçekleştirdikleri yol yıkama çalışmalarıyla, özellikle trafik yoğunluğunun ve insan hareketliliğinin olduğu bölgelere ağırlık veriyorlar. Kullanılan ekipmanlar ve özel çözeltiler sayesinde, yollardaki toz, çamur ve diğer kalıntılar etkin şekilde temizleniyor.

Mahalle sakinleri, belediyenin bu çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamış olmalarından dolayı teşekkürlerini iletiyorlar. Bir mahalle sakini, "Özellikle yaz aylarında yollardaki toz ve kirlilik ciddi sorun. Belediyenin hızlı ve etkin çözüm üretmesi bizleri oldukça sevindirdi. Artık daha rahat ve sağlıklı bir ortamda çocuklarımızı dışarıya çıkartıp dolaşabiliyoruz" diye konuştu.

İpekyolu Belediyesi yetkilileri, çalışmaların düzenli olarak devam edeceğini ve diğer mahallelerde de benzer çalışmaların yapılacağını, insan sağlığı bizim birinci önceliğimiz, insanların sağlıklı ortamlarda barınması, yaşaması ve sağlıklarını korumak, yaşam kalitesini artırmak için belediye ekiplerinin özverili çalışmaları devam edecektir. Halkımızda bu çabalara destek vermeli.

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka Mahallesi ve Yeni Mahalle'de yürüttükleri yol yıkama çalışmalarıyla vatandaşların sağlıklı ve temiz çevre talepleri karşılanmış oluyor. Bu çalışmaların diğer mahallelerde de devam edeceği bildirilirken, halkın da belediyenin çabalarına destek vermesi bekleniyor.

Yorumlar 3
Denetim ve çözüm olmalı 27 Haziran 2024 23:41

VAN'IN EDREMİT, TUŞBA VE İPEKYOLU MERKEZ İLÇELERİNDE TOPLAM 35 DOLAYINDA MERKEZ MAHALLE VAR. İNANIN YOLLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KULLANIŞSIZ. DAR OLAN VAR, ÇÖKMELERLE DOLU OLAN VAR, KASİSLERLE DOLU OLAN VAR, YAMALARLA DOLU OLAN VAR. TAHRİP OLMUŞ OLAN VAR. YANİ YOL DEMEYE BİN ŞAHİT GEREK. SÖZDE ASFALT YOL, SÖZDE PARKE TAŞLI YOL AMA BU YOLLARIN ÇOĞUNDA ARAÇLAR TIPKI DALGALI VE ENGEBELİ ARAZİDEKİ GİBİ TANGUR TUNGUR, SARSILA SARSILA, HOPLAYA ZIPLAYA İLERLİYOR. ÇÜNKÜ VASKİ, VEDAŞ, TELEKOM, AKSA GAZ GİBİ KURUMLARDAN ÖNÜNE GELEN GİRİP KAZMIŞ. KİMİ YER ÖYLE KALMIŞ, KİMİ YER YAMALANMIŞ. KİMİ YER DE KALİTESİZ İMALAT NEDENİYLE ÇÖKMÜŞ, KİMİ YER KABARMIŞ, KİMİ YER BOZULMUŞ. KENT İÇİNDEKİ MAHALLE YOLLARI, MAHALLE ARALARI BERBAT HALDE. BİRDE TOPRAK OLAN, STABİLİZE OLAN, ÇAKIL OLAN ÇOK SAYIDA DA YOL VAR. YANİ ON YILLARDIR BİRÇOK BAŞLIKTA OLDUĞU GİBİ YOLLAR, CADDE VE SOKAKLAR, REFÜJ VE KALDIRIMLAR KONUSUNDA DA VAN ÇOK GERİ KALMIŞ.

VBB VE ÜÇ İLÇE BELEDİYESİNE AÇIK MEKTUP 27 Haziran 2024 22:50

Çarşılarda temizlik istiyoruz. Ana arterlerde temizlik istiyoruz. Caddelerde temizlik istiyoruz. Sokaklarda temizlik istiyoruz. Ara sokaklarda temizlik istiyoruz. Kaldırımlarda ve yol kenarlarında temizlik istiyoruz. Kavşaklarda ve refüjlerde temizlik istiyoruz.Yakın semtlerde temizlik istiyoruz. Uzak semtlerde temizlik istiyoruz. TOKİ sitelerinde temizlik istiyoruz. Mahallelerde temizlik istiyoruz. Mahalle aralarında temizlik istiyoruz. Yakın ve uzak bütün park yeşil alanlarda temizlik istiyoruz. Küçük büyük bütün parklarda temizlik istiyoruz. Tarihi alanlarda ve ören yerlerinde temizlik istiyoruz. Derelerde ve kanallarda temizlik istiyoruz. Sahillerde ve kıyılarda temizlik istiyoruz. Piknik ve mesire alanlarında temizlik istiyoruz. Yüzme alanlarında temizlik istiyoruz. Edremit'te temizlik istiyoruz. ipekyolu'nda temizlik istiyoruz. Tuşba'da temizlik istiyoruz. Şehrimizin her yeri hakikaten çok kirli. İzmarit, toz, toprak, çöp ve atıklar her yerde mevcut. VAN HALKI TİTİZ, DUYARLI VE SORUMLU DAVRANMALI. ŞEHRİNİ, ÇEVRESİNİ VE DOĞASINI KİRLETMEMELİ. BELEDİYELER, DSİ VE KARAYOLLARI DA ŞEHRİ PIRIL PIRIL YAPMALI. İLGİLİ VE GAYRETLİ OLMALI.

BÜTÜN BELEDİYELER OKUSUN VE CİDDİYE ALSIN 27 Haziran 2024 21:58

Ahmedi Hani Parkı, Ahmet Çam Parkı, Dabbağoğlu Parkı, İpekyolu Millet Bahçesi, Feqiyé Teyran Parkı, İpek Park, Kurtuluş Parkı, Cumhuriyet Parkı, Akköprü Parkı başta olmak üzere üç ilçe sınırları içindeki 100 tane parkın hepsini tek tek bu hafta VBB, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Çevre Koruma Kontrol ve Temizlik Müdürlükleri tarafından mutlaka kontrol edilmeli. Durum gerçekten çok ciddi. Kirli olanlar var, bakımsız olanlar var, arıza ve sorunların oldukları var, sulanmayanlar var, sararanlar var, bakım ve onarım gerekenler var, yenileme gerekenler var. Bazı parklardakı sosyal donatı ve tesisler kapalı, bazılarında WC ve lavabolar kapalı veya sorunlu, bazılarında bank ve kamelyalar, çocuk oyun grupları ve zeminler sorunlu. Bazılarında çöp kovaları sorunlu. Temizlikler çoğunlukla aksıyor, çöp kovaları boşaltılmıyor. Görevli personeller gözden kayboluyor, ilgikenmiyor, sahiplenmiyor. Yani Van'da PARK VE BAHÇELER başlığı başlıbaşına bir sorundur. Bunu bütün samimiyetimle, iyi niyetle söylüyorum ki üç ilçedeki küçük büyük bütün parklara acilen bakılmalı ve el atılmalı. BUNUN İÇİN BELEDİYELER ACİL TOPLANTI YAPMALI, ACİL EYLEM PLANI YAPMALI, ACİLEN ÇÖZÜMLERİ HAYATA GEÇİRMELİ.

Bakmadan Geçme