İpekyolu Belediyesi'nden öğrencilere destek

İpekyolu Belediyesi, eğitim alanındaki hizmetlerine devam ediyor. Öğretmen Okulu Parkı (Kent Park) içinde yer alan Vanî Mehmet Efendi Eğitim Köşkü gün içerisinde yaklaşık 300 öğrenciyi ağırlıyor. 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren etüt salonu üniversiteye giriş ve KPSS hazırlığı yapan gençlere ücretsiz etüt imkanı sunuyor.

Haftanın 7 günü açık olan eğitim köşkü, 08.00-19.15 saatleri arasında hizmet veriyor. 700 metrekarelik alana sahip olan etüt merkezi 120 kişilik çalışma alanı ile öğrencilere bireysel ders çalışma ortamları ve etüt salonu olanağı sağlıyor.

Aynı zamanda etüt salonu, sosyal etkileşim imkanı sunarak öğrencilerin bir araya gelmesine ve bilgi paylaşımında bulunmasına olanak tanıyor. Bireysel etüt alanları, öğrencilerin kendi programlarına uygun şekilde çalışabilmelerine destek oluyor.

Hizmetten faydalanan öğrenciler, duydukları memnuniyeti dile getirdi. Üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci, “Burada çalışmak benim için çok faydalı oldu. Sessiz bir ortamda ders çalışmak, odaklanmama yardımcı oluyor. Üstelik arkadaşlarımla bir araya gelip motive oluyoruz.” dedi.

Başka bir öğrenci, "Sınava hazırlıktaki üçüncü senem. Bu süre içinde birçok dershaneye gittim, orada bu ortamı yakalayamadım. Açılış ve kapanış saatleri çok uygun. Burası özellikle çok sessiz ve çalışanlar çok ilgili. Çok samimi bir ortam. Burayı ve çalışanlarını çok seviyorum. Her şey için teşekkür ederim.” dedi.
Doçentliğe hazırlanan bir başka öğrenci ise “Uzun süredir geliyorum buraya. İki, üç yıl oldu. Çok memnunuz. Her gün özveriyle düzenli olarak açılıyor. Doçentliğe hazırlanıyorum. Arkadaşlara da tavsiye ediyorum.” dedi.
İpekyolu Belediyesi, ücretsiz etüt salonları aracılığıyla tüm öğrencilerin faydalanabileceği eşit koşulların oluşturulduğu, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme