İpekyolu Belediyesi'nden vatandaşlara çağrı

İpekyolu Belediyesi, vatandaşların çöp çıkarma konusundaki farkındalığını artırmak adına önemli bir açıklama yaptı. Belediye, 'Temiz bir İpekyolu için hep birlikte hareket edelim!' diyerek, ilçe sakinlerini temizlik konusunda işbirliğine davet etti.

Açıklamada, çöp çıkarma saatlerinin her akşam 21.00 ile 23.00 arasında olduğu belirtildi. Vatandaşlardan, çöp poşetlerinin ağzının kapalı ve düzgün bir şekilde çöp toplama alanlarına bırakılması istendi. Belediye, ilçede temizlik çalışmalarının 7 gün 24 saat aksatılmadan yürütüldüğünü vurguladı.

Vatandaşların çöp çıkarma saatlerine uyması gerektiği ifade edilen açıklamada, uyulmaması halinde çevre temizliği konusunda sorunlar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Belediye, "Doğayı temiz tutarak sağlıklı bir yaşam için katkıda bulunalım ve en iyi temizliğin kirletmemek olduğunu unutmayalım" diyerek, vatandaşların duyarlılığına başvurdu.

İpekyolu ilçesinde temizlik konusundaki kararlılığını ortaya koyan belediye, vatandaşlardan beklentilerini net bir şekilde ifade etti. Çöp çıkarma saatlerine uyulması, poşetlerin düzgün bir şekilde bırakılması gibi basit adımların, çevre temizliğine önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Belediye, temizlik konusunda vatandaşlarla ortak hareket etmenin önemine dikkat çekerek, "Temiz bir İpekyolu için hep birlikte hareket edelim!" çağrısında bulundu. Bu çağrının, bölge sakinlerinde çevre bilincini güçlendirmesi ve temiz bir yaşam alanı oluşturulması bekleniyor.

İpekyolu Belediyesi, ilçede sürdürülebilir bir temizlik anlayışı oluşturmak adına vatandaşlarla iş birliği yapmaya çağırıyor. Basit kurallara uymanın, temiz bir çevre için önemli olduğu vurgulanarak, herkesin sorumluluk alması gerektiği ifade ediliyor.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 5
Uzaylılar mı kirletiyor? 25 Ağustos 2024 12:42

VAN'IN İLK SORUNU, EN BÜYÜK SORUNU, EN YAYGIN SORUNU KİRLİLİKTİR. BU HEP BÖYLE OLMUŞTUR. YILLARDIR BU SORUN GİDERİLMEDİ. EDREMİT, İPEKYOLU VE TUŞBA'NIN CADDELERİ, SOKAKLARI, KALDIRIMLARI, REFÜJLERİ, KAVŞAKLARI, ARA SOKAKLARI,ÇARŞILARI, MAHALLELERİ, SEMTLERİ, TOKİLERİ, PARKLARI, SAHİLLERİ, KIYILARI,MESİRE ALANLARI, ÖREN YERLERİ VE HER NERESİNE GİDERSENİZ TOZ, TOPRAK, KAĞIT, NAYLON, PLASTİK, ÇÖP, EVSEL ATIK VE HER TÜR KİRLİLİĞİ GÖREBİLİYORSUNUZ. BELEDİYELER, DSİ VE KARAYOLLARI SORUMLULUK ALANLARINI ÇOĞUNLUKLA İHMAL EDİYOR, YETERSİZ BİR TEMİZLİK VAR. GRİLİK, KURULUK, KİRLİLİK BU ŞEHRİN DİLİNDE. VATANDAŞLAR BİLİNÇLİ VE DUYARLI OLMADIKÇA, ADI GEÇEN KURUMLAR 365 GÜN VAZİFESİNİ OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ YOĞUN, YAYGIN VE TİTİZ BİR ŞEKİLDE YAPMADIKÇA VAN KİRLİ KALMAYA DEVAM EDECEK. TÜM İLGİLİ KURUMLAR ACİLEN TOPLANTI YAPIP SAHADAKİ BU SORUNU GİDERMELİ.

EY VAN HALKI 25 Ağustos 2024 12:41

Temizlemek sizin göreviniz değil FAKAT kirletmemek sorumluluğunuzdur.

Herkes işe kendinden başlasın 25 Ağustos 2024 12:39

EN İYİ TEMİZLİK, KİRLETMEMEKTİR.

KİMİ İNSANLAR BİLİNÇSİZ, KURUMLAR DA İLGİSİZ OLUNCA 25 Ağustos 2024 12:38

Yıllardır Van'da her yaz, her yaz, her yaz bozuk kaldırımlar, bozuk yollar, kuru refüjler, yetersiz köprülü kavşaklar, yetersiz parklar, kirli ve bakımsız yeşil alanlar, kirli dere ve kanallar, kirli cadde ve sokaklar, çevre yolu, alt yapı eksikleri, üst yapı eksikleri, bakımsız ve kirli kıyılar, yapılmayan kentsel dönüşüm, imar sorunları, kent estetiği, kent planı, işgal edilmiş kaldırımlar, otopark sorunları, otogar ihtiyacı, yeni arterler, yeni cadde ve sokaklar, semt ve mahallelerin eksikleri, yüzme alanlarının eksikliği, toplu taşıma problemleri gibi başlıklarda haberler okuyoruz. Son yıllarda Van yerel medyasının arşivleri her ilkbahar, yaz, sonbahar dönemlerinde bu haberler, bu köşe yazıları,bu fotoğraflarla dolu. Nitekim İller Bankası Müdürü Sayın Ayhan Kayatürk aday adaylık sürecindeki medya demecinde " Van, emsallerinden yirmi yıl gerisinde." demişti. Bu kadim kente,bu aziz kente, bu kadirşinas ve vefalı Van halkına, yani kendimize üzülüyoruz. Bu sayılan ve sayılmayan sorunlar neden çözülmedi, neden çözülmüyor, ne zaman çözülecek?

LÜTFEN VAN'A SAHİP ÇIKALIM. 25 Ağustos 2024 12:36

Gündüz saatlerinde çöplerini, atıklarını, izmaritlerini, yiyecek artıklarını, su petlerini, atık sigara paketlerini, sebze meyve artıklarını kaldırımlara, çöp kovalarının etrafına, , kaldırımlardaki ağaç altlarına , duvar diplerine, yol kenarlarına döken veya bırakan CAHİL, SAYGISIZ, KURAL BİLMEZ, BİLİNÇSİZ, GÖRGÜSÜZ, MEDENİYET UZAK KİŞİLER sebebiyle Van çarşıları, Van cadde ve sokakları hakikaten çok çöplü, çok kirli. Bunu yapan kimi esnaflar, kimi yayalar, kimi sürücüler ve her yaştan insan maalesef var. Şehrimizi kuralsızca kirleten bu tipleri kınıyor, ayıplıyor, çağa ayak uydurmaya,medeniyete ve kurallara uymaya davet ediyoruz. LÜTFEN ŞEHRİNİZİ TEMİZ TUTUN. BU ŞEHİR TEMİZ, DÜZENLİ VE FERAH OLSUN.Bu konularda tavizsiz şekilde duyarlı, bilinçli, kurallı davranan esnaf, yaya, sürücü ve her yaştan insanımıza ise teşekkür ediyoruz.

Bakmadan Geçme