İpekyolu Belediyesi Şamran Kanalını temizledi

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Van'ın 3 bin yıllık tarihi Urartu Şamran Kanalında temizlik çalışması yaptı. 

TAKİP ET

Fahrettin Yiğit

Van'da her yıl yaz mevsiminde çöp yuvasına dönüşerek kötü koku yayan Şamran Kanalını temizleyen İpekyolu Belediyesi, vatandaşlardan takdir topladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Bugün Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz Şamran Kanalı temizliği yaptı. Çevremizi temiz ve sağlıklı tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu çabaların yanında her birimize de büyük bir sorumluluk düşüyor. Çevreye karşı daha duyarlı olalım, doğayı kirletmeyelim. Lütfen çöplerimizi atık kutularına doğru şekilde atalım ve geri dönüşümü teşvik edelim. Unutmayalım, temiz bir çevre bizim ve gelecek nesillerin en büyük varlığıdır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar 1
DSİ KANAL VE DERELERLE İLGİLENMELİ 20 Ağustos 2023 16:44

Teşekkür ediyoruz. İpekyolu gerçekten pekçok işe koşuyor. Fakat kanal sadece temizlenen kısımlardan ibaret değil. Edremit Karayolları Yerleşkesinden göle kadar 20 km boyunca çok ciddi bir kirlilik var. Kanal bakımsız, çamur dolu, çöp dolu, köprüler derme çatma. Kanal birçok yerde tahrip olmuş, atık sular karışıyor, iki tarafında bariyerler- korkuluklar yok. Hasılı kelam DSİ şehirdeki kanalları yıllardır ihmal ediyor. Yaptıkları yapmadıklarının yanında devede kulak kalıyor.

Bakmadan Geçme