İPEKYOLU BİNASINA KAVUŞUYOR

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, kaymakamlık için yeni modern bir bina yapmak için harekete geçtiklerini belirterek, 'Yeni bir hükümet binası için şuanda İçişleri Bakanlığı'na teklifte bulunduk ve kabul edildi. İnşallah İpekyolu Kaymakamlığı binasının çalışmalarına yakın zamanda başlanacak. Van'ın en büyük ilçesine hizmet ediyoruz. Dolayısıyla böyle binaya ihtiyacımız vardı. Belediye içinde yeni tam donanımlı bir bina kiraladık. Ekim ayında orada hizmet vermeye başlayacağız' dedi.

Burhan Ergin

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, muhtarlarla bir araya geldi. Sorunları çözmek için muhtarlarla birlikte çalıştıklarını ifade eden Öztürk, “Halkımızın tüm sorunlarını çözmek için muhtarlarımızla canla başla çalışıyoruz. Van'ın en büyük ilçesine hizmet ediyoruz. İş yükümüz ağır ama sorunların üstesinden birlikte geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“VAN'IN EN BÜYÜK İLÇESİNE HİZMET EDİYORUZ”

Muhtarlarla kısa zamanda sorunları çözmek için güzel bir ortam oluşturduklarını ifade eden Öztürk, “Yaklaşık 8 aydır birlikte çalışıyoruz. Kısa bir zaman olmasına rağmen muhtarlarımızla güzel bir ortam oluşturduk. Ekip olarak sorunları konuşarak çözmeye çalışıyoruz. İpekyolu 300 bin nüfusa sahip bir ilçedir. Gündüz nüfusumuz 500 bine çıkıyor. Ticaretin kalbi, şehir merkezinde olduğu için Van'ın yarısından fazlası İpekyolu'ndadır. Bildiğiniz üzere iş yükümüz çok ağırdır. Hem kaymakamlık hemde belediye başkan vekilliği görevleri yoruyor. İpekyolu nüfusu az olan bir ilçe değil ama hızlı ve süratli bir şekilde sorunları çözmek istiyoruz. Onun için Van'da en büyük hizmeti biz veriyoruz” şeklinde konuştu.

“MUHTARLAR DEVLETİN GÖZÜ KULAĞIDIR”

Muhtarların devletin eli, kulağı gözü olduğunu anlatan Öztürk, “Mahallede bir sorun olduğu zaman o sorunun ilk muhatabıdır. İçme suyu veya yol ile ilgili sorunlar olduğu zaman vatandaşlarımız ilk muhtara gidip söylüyor. Dolayısıyla bizler bunun farkındayız. Elbette sorunların muhatabı muhtardır. Bizlerde muhtarlarımızla iletişimi açık tutmaya çalışıyoruz. WhatsApp hattı kurduk. Problemlerimizin birçoğu bire bir görüşmeden çözülüyor. Muhtarlarımız bizlerle görüşmeden de sorunlarını çözüyor. Önemli olan sorunların çözülmesidir. Eğer sorun çözülüyorsa zaten amacını ulaşmış demektir. Çözülemeyen bir mesele varsa elbette bir araya gelerek, çözüm yolları aranacaktır. Bu anlamda ben her zaman iletişim kanallarımı açık tutuyorum. WhatsApp'taki telefon numarasını ben kullanıyorum” dedi.

“SORUNLARI YERİNDE ÇÖZÜYORUZ”

Göreve geldiğim ilk günlerde muhtarların sorunlarını aktaracak muhatap bulamadığını belirten Öztürk, “Muhtarlar sorunlarını aktardığı zaman çok rahatlıkla bana ulaşıyor. İlk geldiğim zaman kurum müdürlerinin numaraları birçok muhtarda yoktu. Muhtarlar sorunlarını anlatacak bir muhatap bulamıyordu fakat geldiğim gün direk talimat verdim ve bütün kurum müdürleri numaralarını muhtarlarla paylaştı. Şuan belediye olarak sorunları çözmenin çabası içendeyiz. Birlikte sahada aktif çalışıyoruz. Bütün mahallelerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışıyoruz. Sorun olan yerlere giderek, çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Elbette birçok sorun olabilir. Belki yıllardır bekleyen sorunlarda olabilir ama biz bu sorunları çözmek için buradayız. Muhtarlar olarak sizlerde bu işleri takip edeceksiniz. Belki sorunların bir kısmı kısa vadede, bir kısmı orta vadede, bir kısmı da uzun vadede çözülecek. Önemli olan kurumların sorunlar karşısında gösterdiği gayrettir. Dolayısıyla çözülmeyecek bir sorun olsa bile her kurum o ilgi ve alakayı göstermek zorundadır. Suçlama tarzında ya da bu tür yaklaşımlar olmasın. Biz sorunları çözmek için bir araya geliyoruz” diye konuştu.

“İPEKYOLU HÜKÜMET BİNASINA KAVUŞACAK”

İpekyolu Kaymakamlığı için tam donanımlı ve modern bir bina yapacaklarının altını çizen Öztürk, “Yeni bir hükümet binası için şuanda İçişleri Bakanlığı'na teklifte bulunduk ve kabul edildi. İnşallah İpekyolu Kaymakamlığı binasının çalışmalarına yakın zamanda başlanacak. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün eski yerinde binamız yapılacak. Tüm birimlerimiz burada yer alacak. İpekyolu Kaymakamlığı olarak nüfus, milli eğitim, tarım tüm birimlerimiz yeni yapılacak binamızda yer alacak. 10 bin metrekareye yakın bir yer ve bahçesiyle, otoparkıyla modern bir binayla 2018 yılının sonunda veya 2019 yılı başında hizmet vermeye başlayacağız. Kendimize ait bir hükümet binası olacak. Çünkü İpekyolu yeni kurulan bir ilçedir. Olması gerekende buydu. İnşallah 2019 yılında modern bir binaya kavuşacağız” dedi.

“BELEDİYE YENİ MODERN BİNASINA TAŞINIYOR”

İpekyolu Belediyesi'nin yer sıkıntısı olduğunu ve yeni bir bina kiraladıklarını söyleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, “Bununla alakalı olarak da hızlı bir çalışma yaptık. Maraş Caddesinde eski Araştırma Hastanesi'nin yanında bir bina yapılıyor. Belediye için o binayı kiraladık. Ekim ayında 520 metrekareye yakın geniş bir alanda hizmet vermeye başlayacağız. Tüm birimlerimizle İpekyolu'muza hizmet edeceğiz. Girişiyle, katlarıyla güzel ve modern bir bina, Amerikan sistemi olacak. Kapalı duvarlar olmayacak. Dolayısıyla İpekyolu'na yakışan bir bina olacak” ifadelerini kullandı.

“VAN'INDA BEYAZ MASASI OLACAK”

Sorunları çözmek için İstanbul ve Ankara modeli bir beyaz masa oluşturduklarını anlatan Öztürk,İpekyolu masa diye bir çözüm üreten, sorunları çözen bir birim kurduk. Bunu çok daha aktif bir şekilde orada kullanacağız. İstanbul, Ankara'da beyaz masa gibi hizmet vereceğiz. Burası sorunların çözüldüğü, sorunların tespit edildiği, kurumlara aktarıldığı ve takibinin yapıldığı bir yer olacak. Aynı zamanda mobil ipek'i de hizmete sokacağız. Mobil masaya mobil araç alacağız. Bu mobil araçlar mahallerimizin ağırlıklı sorunlarını taşıyacak. Her konuda bir temsilcimiz olacak. Koordinesini biz sağlayacağız. Bu mobil ipek masa tüm mahalleleri gezecek. Sorunlar muhtarlarımızla, okul müdürlerimizle, imamlarımızla, oradaki vatandaşlarımızla tespit edip çözülmüş olacak. Bu da ekim ayında hizmete girecek. Çağrı merkezimiz şuan mesai saatleri içinde hizmet veriyor ama yeni binamıza taşındığımızda 7-24 hizmet vermeye başlayacak. Zaten sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyoruz. Vatandaşlarımız sorunların birçoğunu bize buradan iletiyor. Bizde bu sorunları çözmek için harekete geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, konuşmasının ardından muhtarları dinledi.

Bakmadan Geçme