İpekyolu Gençlik Merkezi'nden gazetemize ziyaret

İpekyolu Gençlik Merkezi Eğitim Uzmanı Burhan İçgüleç, beraberindeki gençlik merkezi üyeleriyle gazetemizi ziyaret etti.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, gençlerin ilgi, yetenek ve becerilerini geliştirerek katkı sunmak amacıyla pek çok alanda gençlere ücretsiz hizmet veren İpekyolu Gençlik Merkezi çalışmalarını deneyimli eğitim uzmanlarıyla sürdürüyor. Eğitim Uzmanı Burhan İçgüleç, beraberindeki gençlerle birlikte gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan'la bilgi alışverişinde bulundu.

“40' A YAKIN DALDA EĞİTİM VERİYORUZ”

Gençlerin talepleri doğrultusunda 40'a yakın farklı dalda eğitim verdiklerini söyleyen İpekyolu Gençlik Merkezi, Eğitim Uzmanı Burhan İçgüleç, “Yaklaşık 25 yıldır gençlerle ilgili birebir, gençlerin içerisinde yer alıyorum. Bunun yanı sıra sürekli gençlerle iletişim halindeyim. İpekyolu Gençlik Merkezi, konum olarak şehir merkezinde yer aldığından her gün yüzlerce genç merkezimizi ziyaret etmekte ve hizmetlerden yararlanmaktadır. Şehir merkezinde yer aldığı için büyük avantaj sağlıyor. 50'ye yakın sınıfımız var. Gençlerimiz 40'a yakın dalda eğitim görüyorlar. Okullarımızın gençlere sağladığı daha çok zihinsel ve akademik bilgilerden farklı olarak gençlik merkezleri gençlerin yetenekleri, becerileri ve ilgi alanlarına yöneliyor. Gençlerimiz Müzik alanında; gitar, bağlama, keman, erbane, şan eğitimleri alıyor. Görsel sanatlar alanında; kara kalem, resim, el sanatları, heykel ve geri dönüşüm, dil alanında İngilizce, Arapça, Farsça, Kürtçe, Almanca, işaret dili gibi eğitimlerimiz sürüyor. Bu eğitimlerin yanı sıra gençlerin ilgi duyduğu kısa film, tiyatro, fotoğrafçılık atölyelerimiz var. Bilişim alanında ise Deneyap atölyelerimiz 70' e yakın öğrenciye düzenli eğitim vermektedir. Temel bilgisayar eğitimleri, 10 parmak klavye eğitimi ve robotik kodlama eğitimleri vermekteyiz. Gençlerimizin manevi anlamda desteklenmeleri için manevi danışmanlarımızla birlikte çalışmaktayız. Yaz dönemi itibariyle Kur'an-ı Kerim eğitimlerimiz hafta içi verilmektedir. Bunun yanı sıra gönüllülük faaliyetlerimizle gençlerin enerjisini sağlıklı ve faydalı işlere dönüştürüyoruz. Gençler; çevre temizliği, hasta ve yaşlı ziyaretleri, kuş yemliği yapma, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve afet durumlarında yardımlaşma gibi birçok faaliyeti, gençlik çalışanlarımızın liderliğinde organizasyonlar yaparak gerçekleştirmektedirler. Yaz dönemi itibariyle gençlerimizi il dışındaki deniz ve doğa kamplarına gönderiyoruz. Bütün giderleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca Van ilimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'müzün planlamaları dâhilinde Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, Van Gölü Gençlik Merkezi'mizde 5 bin gencimizi Çadır kamplarımızda ağırlıyoruz. İpekyolu Gençlik Merkezimiz diğer gençlik merkezlerimiz gibi haftanın yedi günü faaliyetlerini yürütüyor” dedi.

“GENÇLİK MERKEZLERİ GENÇLERİMİZİN UMUDU OLDU”

Gençlik Merkezlerinin gençlerin umudu olduğunu belirten İÇGÜLEÇ, “Yaptığımız anketlerde gençlik merkezimizi lise ve üniversite öğrencileri tercih ediyor. 14-30 yaş aralığındaki gençlere de ayrıca hizmet vermekteyiz. Devlet kurumu olduğumuz için tüm faaliyetlerimiz ücretsizdir. Hiçbir faaliyetten ücret talep edilmiyor. Gençlik merkezimize gelen gençlerin önemli bir kısmını taşradan gelen gençler oluşturmaktadır. Bunun yanında genç ofislerimiz bulunmaktadır. Okullar bünyesinde faaliyet gösterilmekte ve güzel hizmetler yapılmaktadır. Gençlik merkezleri gençlerimizin umudu oldu. Diğer kurumlarımızla gençlerimizin gelişimlerine katkı sunabilecek ortak faaliyetler yapabiliyoruz. Dünya Gazeteciler günü sebebiyle Van'ın köklü gazetesini ziyaret etmek istedik. Başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan, İpekyolu Gençlik Merkezi eğitim uzmanı Burhan İçgüleç ve beraberindeki gençlere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek gençlerin gazetecilik ve Van gündemiyle ilgili merak ettikleri soruları yanıtladı. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme