İpekyolu'nda kadınlara yönelik mesleki kurslar devam ediyor

İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Maya Kadın Yaşam Merkezi, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara yönelik mesleki eğitim ve destek hizmetlerini kararlılıkla sürdürüyor.

Kadınların iş hayatına katılımını ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla farklı alanlarda eğitimler sunan merkezde, Pastacılık Kursu, Dikim Atölyesi, El Sanatları, Dikiş Nakış Atölyesi ve KOSGEB Girişimcilik Kursları gibi çeşitli eğitim programları yer alıyor. Bu kurslar, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarına, iş fırsatlarını değerlendirmelerine ve yeni beceriler kazanmalarına katkı sağlıyor.
Maya Kadın Yaşam Merkezi, sadece eğitimle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda kadınların hayatını kolaylaştıracak sosyal hizmetler de sunuyor. Özellikle çocuklu kadınlar için büyük bir avantaj olan Çocuk Kreşi ile kursiyer annelere eğitim aldıkları sürede çocuklarını güvenle bırakma imkânı sunuyor. Bu sayede, anneler hem mesleki eğitimlerini alırken hem de çocuklarının güvende olduğundan emin olabiliyorlar.
Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde, kadınların toplumsal hayata katılımını güçlendirmek, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına yardımcı olmak ve onların her alanda kendilerini daha güçlü hissetmelerini sağlamak adına bu çalışmalar aralıksız devam ediyor. Maya Kadın Yaşam Merkezi, kadınlara sunulan fırsatlar ve desteklerle onların geleceğe daha umutla bakabilmeleri için önemli bir rol oynuyor.

Yorumlar 1
TÜM BELEDİYELERE ACİL ÇAĞRI 12 Eylül 2024 18:15

Çarşıda oturulacak parklar çok küçük ve çok az. DABBAĞOĞLU PARKI çok küçük, bakımsız ve üstelik son zamanlarda semavercilerin ve çaycıların özel bahçesi olmuş. AHMEDİ HANİ PARKI virane gibi. Unutulmuş bir park. Her tarafı dökülüyor. Üç taraftan çayevlerinin masa ve sandalyeleri ile doldurulmuş, bu şahıslar bedavadan çay bahçesi kazanmışlar. SANAT PARKI da üç ayrı semaverci grubu ile cızbızcıların işgaliyesine döndü . Maalesef FEKİYÊ TEYRAN PARKI da küçücük, üstelik semaverciler son haftalarda özellikle akşamları oraya da sızıp kondular. Son zamanlarda KENT MEYDANI da semavercilerin eline geçti. EY SORUMLULAR şimdi bu şartlar altında kadınlar, yaşlılar, aileler, ziyaretçiler çarşının neresinde gönüllerince ve rahat oturup dinlenecekler? Bu şehrin çarşılarında çok az park ve yeşil alan var zaten. Bazılarında gündüzleri de işgal var ama hemen hepsi akşam 17.00 - 24.00 arası semaverci ve cızbızcılar tarafından tamamen işgal ediliyor. Ne çim, ne ağaç, ne çiçek, ne düzen, ne temizlik kaldı. Gürültü, dağınıklık, parkları gasp, parkları işgal, duman, koku, odun, kül ve kirlilik ... Tüm bunlar göz göre göre oluyor. Belediyeler ve Zabıta gündüz bu şehirle ilgilenmiyor. Akşamları ise şehir tamamen Hindistan'a dönüyor. Akşamları zaten her birim el çekiyor bu şehirden. Dilendirilen çocuklar, dilenci kadınlar, kaldırım işgalleri, yanlış araç parkları, yaygınlaşan park ve yeşil alan işgalleri, her tarafta rastlanan izmarit, toz, toprak, yaprak, çöp ve korkunç kirlilik... Şehrin çivisi çıkalı yıllar olmuştu ama bu yaz iyice berbat oldu. Çevre ve Temizlik Müdürlükleri, Park ve Bahçeler Müdürlükleri, Zabıta Müdürlükleri yok mu bu şehirde?

Bakmadan Geçme