İpekyolu'nda meme kanseri farkındalık eğitimi düzenlendi

İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması nedeniyle kadın personeline yönelik bilgilendirici bir eğitim programı düzenledi. 

Eğitim, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zübeyde Kul'un moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Programa İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Canan Uzunay, Meclis Üyeleri ve kadın müdürler de katılım sağladı.
Eğitimde, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Betül Çoban, meme kanseri konusunda kapsamlı bir sunum yaptı. Dr. Çoban, meme kanserinin tanımı, belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında katılımcılara değerli bilgiler aktardı. Ayrıca, meme kanserinde düzenli kontrollerin ve kendi kendine meme muayenesinin önemine vurgu yaptı.

Eğitimde, katılımcılara şu konular detaylı bir şekilde aktarıldı:

Meme Kanseri Nedir?: Meme kanserinin tanımı ve yaygınlık oranları.

Belirtiler: Meme kanserinin erken belirtileri nelerdir?

Erken Tanı: Erken tanının hayat kurtarıcı önemi.

Kendi Kendine Muayene: Kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağı ve ne sıklıkla yapılması gerektiği.

Diğer Tanı Yöntemleri: Meme kanserinin tanısında kullanılan diğer yöntemler ve teknolojik gelişmeler.
Risk Faktörleri: Meme kanserinin nedenleri ve risk faktörleri nelerdir?

KETEM Sorumlusu Hemşire Buket Demircan, eğitimde ayrıca Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hakkında bilgilendirmelerde bulundu. KETEM'in, kadınların meme kanseri gibi hastalıklara karşı erken teşhis ve tarama imkanları sunduğunu belirtti. Hemşire Demircan, bu merkezlerde en son teknoloji cihazların kullanıldığını ve taramaların ücretsiz yapıldığını vurguladı.

Eğitim sonunda, 40 yaş üstü tüm kadınların KETEM ve Aile Hekimlerindeki muayenelerinde öncelikli olarak yararlanabilmeleri için Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen davetiyeler katılımcılara verildi. Bu uygulama, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve kadınları bilinçlendirmek amacı taşıyor.
İpekyolu Belediyesi, kadın sağlığı konusundaki duyarlılığını artırarak, toplumda meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Eğitim, sonunda katılımcılar merak ettikleri soruları sorarken bu tarz eğitimlerin olumlu yönde olduğunu ve devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bakmadan Geçme