İpekyolu'nda teknolojik temizlik

İpekyolu Belediyesi kaldırım kenarları ve ara sokakları daha hızlı ve çevreye rahatsızlık vermeden temizlemek amacıyla 2 adet aküyle çalışan el tipi vakumlu süpürge aracını hizmete soktu.

Berk İlhan

Yol, park, asfalt, sosyal hizmetler, tesis yapımının yanı sıra çevre temizliği konusunda önemli adımlar atan, kurduğu araç filosuyla 24 saat temizlik hizmeti veren İpekyolu Belediyesi, kaldırımların ve araç trafiğine kapalı yolların temizliği için vakumlu süpürge makinesini hizmete soktu.

Van'da ilk defa İpekyolu Belediyesi tarafından ilk aşamada deneme amaçlı kullanılan 2 adet vakumlu temizlik araçlarından beklenen verim alınması halinde yenilerinin eklenmesi planlanıyor. Bir temizlik işçisinin kullandığı aküyle çalışan el tipi vakumlu süpürge aracı, kaldırım temizliği başta olmak üzere, araç trafiğine kapalı, düz zeminli yollarda kullanılıyor. Bir temizlik işçisinin iki saatte temizlediği alanı bu araç yaklaşık yarım saate temizliyor. Üstelik geride en ufak bir çöp bile bırakmıyor. Araç vakumladığı çöpleri arka kısmında bulunan plastik çöp bidonunda biriktiriyor. İpekyolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri kısa süre içinde çevreyi rahatsız etmemeden temizlik çalışması yapmak üzere vakumlu araçla yeni bir çözüm getirildiğini, ifade ettiler.

Bakmadan Geçme