İPEKYOLU ŞEHRİN KALBİNE DOKUNDU

İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla modern görünüme kavuşan Kahvaltıcılar Sokağı ve Ordu Caddesi törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 'Bu şehir gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak ve bugüne kadar yapılan hizmetlerin çok daha ötesinde önemli projelere kavuşacak' dedi.

Rıdvan Can - Burhan Ergin

İpekyolu Belediyesi'nin çalışmalarıyla Kahvaltıcılar Sokağı ve Ordu Caddesi yeni görünüme kavuştu.

Açılış törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Türk-İş Temsilcisi ve Tes-İş Van Şube Başkanı Naif Balandı, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Berge, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Son iki yılda yapılan çalışmalar 10 yıla bedeldir"

Van Türkülerinin seslendirildiği geleneksel Van Oturma Gecesi ekibinin sahne aldığı açılışta konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van Kahvaltıcılar Sokağı ve Ordu Caddesini çok güzel bir görünüme kavuşturduklarını belirterek, "Bildiğiniz üzere İpekyolu Belediyesi olarak son iki yılda yapılan çalışmalar 10 yıla bedeldir. Bu kapsamda alt yapı, üst yapı, park yeşil alan, sosyal ve kültürel faaliyetler, engellilere yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl başlattığımız butik sokak çalışmaları kapsamında Şemsiyeli Sokak, Kuş Kafesi Sokağı, Kültür Sokağında yapılan çalışmalar vatandaş tarafından takdir gördü. 2018 yılında da hem esnafın yüzünü güldürmek, hem de insanların girmekten çekindiği sokakları güzelleştirerek, esnafımızın para kazanmasını sağladık. Bugünde Van Kahvaltıcılar Sokağı ve Ordu Caddesini yeni bir görünüme kavuşturarak, hizmete açtık" dedi.

"Yaklaşık 2 milyon TL harcadık"

Van Kahvaltıcılar Sokağı ve Ordu Caddesi'nin yenilenme çalışmalarına yaklaşık 2 milyon TL'nin harcandığını belirten Öztürk, "Butik sokak çalışmalarımızda Van Büyükşehir Belediyespor seyircilerine taraftar butik sokak çalışmamızı, yine Ercişli Emrah Butik sokak çalışmasını, Fistan butik sokak çalışmasını ve çocuklar için butik çocuk oyun sokağı çalışmalarını Eylül ayının sonu itibariyle düzene sokacağız. Kahvaltıcılar sokağı ve Ordu Caddesi'nin yeni görünümüne yaklaşık 2 milyon TL harcadık. Bize bu zamana kadar destek veren Sayın Valimize, milletvekillerimize, siyasi parti temsilcilerine, Van'ımızın Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra huzur, birlik ve beraberlik içinde halkımıza hizmet etmeye devam ederiz. Bu anlamda yaptığımız projelere emek veren tüm çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"Kahvaltıcılar Sokağı Van'a yakışır bir hale geldi"

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu konuşmasında İpekyolu Belediyesi'nin Kahvaltıcılar Sokağı ve Ordu Caddesini Van'a yakışır görünüme kavuşturduğunu vurgulayarak, "İpekyolu Belediyesi şehrin kalbine, şehrin gönlüne, iki güzel dokunuşunu, iki önemli hizmetin açılışını yaptık. Birinci hizmet Kahvaltıcılar Sokağının yenilenmesi ve vatandaşımızın hizmetine sunulması, bildiğiniz üzere Van kahvaltısının ünü artık Türkiye sınırlarını aşan uluslararası alanda bilinirliği her geçen gün artan Van'ın çok önemli bir değeridir. Bu bakımdan dışarıdan da Van'ımızı ziyaret eden gerek yerli, gerek yabancı misafirlerimizin ilk akıllarında olan şey Van kahvaltısıdır. Güzel bir mekanda Van'ın gerçek kahvaltısını tatmak istiyorlar. Bu manada kahvaltıcılar sokağımız önemli işler gördü fakat zaman içerisinde yenilenmeye, tazelenmeye de ihtiyaç duydu. Bu çerçevede İpekyolu Belediyemiz bu eksikliği zamanında gördü, projelendirdi ve çok kısa süre içerisinde Kahvaltıcılar Sokağını Van'a yakışır bir hale getirdi. Hayırlı uğurlu olsun. Yaptığı hizmetler için belediyemizi ve emeği geçen tüm personeli tebrik ediyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Yine esnafımız burada birkaç aydır tadilattan dolayı biraz sıkıntılı dönem geçirdi ama onlarda sabırlı oldular. Yapılan çalışmalar neticesinde kendileri içinde çok olumlu sonuçlar doğuracağını gördüler. Esnafımızla birlikte bu sokağın tadilatını gerçekleştirdik. Ben onlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Kent meydanı bu şehre kazandırılacak"

Van şehir merkezi için planlanan kent meydanı çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Vali Zorluoğlu, "Ordu Caddesi şehrin kalbinde yer alıyor. Çok kötü bir görüntü sergiliyordu ama belediyemizin yaptığı çalışmalardan sonra güzel bir görünüme kavuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak kent meydanı projemiz tamamlandıktan sonra bir bütünlük arz edecek ve şehrin merkezi hakikaten insanlarımızın arzu ettiği bir noktaya gelecek. Kent meydanı çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Allah'ın izniyle kent meydanı bu şehre kazandırılacak" dedi.

"İskele Caddesi Van'ın ikinci Cumhuriyet Caddesi olacak"

İskele Caddesinde devam eden yenileme çalışmalarına değinen Vali Zorluoğlu, "Bu şehir uzun zamandır belediye hizmetleri anlamında geri kalmış bir şehirdir. Bunu burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu şehir gerçek anlamda 10 yıl boyunca bir belediye hizmeti almamıştır. Biz belediyeyi devraldığımız andan itibaren yoğun bir şekilde hasret kalınan belediye hizmetlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin desteğiyle, bölge milletvekillerimizin, Van milletvekillerimizin destekleriyle yerel hizmetleri bir bir uygulamaya koyduk. İkinisan Caddesi Van'ın yüzüncü yılında yeniden düzenlendi ve orası adeta kentin prestij caddesi haline geldi. Şimdi İskele Caddesi'nde çalışmalarımız sürüyor. Yolu genişletip çift yol haline getiriyoruz ve tamamlandığında ışıklandırmasıyla, büyük ağaçlarıyla, kaldırımlarıyla, yeni asfaltıyla orası Van'ın ikinci Cumhuriyet Caddesi olacak" şeklinde konuştu.

"Talepler doğrultusunda hareket ediyoruz"

Vali Murat Zorluoğlu yapılan çalışmaların vatandaşlardan gelen talepler olduğuna dikkat çekerek, "Bu talepler vatandaşlarımızdan gelen taleplerdir. Bizler vatandaşlarımızın talepleri esasında hareket ediyoruz. Tabi kırsal alanda kanalizasyon, yol, içme suyu konusunda çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bütün ilçelerimize el birliğiyle önemli hizmetler yapıyoruz. Bizlere göreve geldiğimiz günden bu yana desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilen milletvekillerimiz de göreve başladıkları günden bu yana Van'a katkı sunmak için çaba sarf ediyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Kendileriyle çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Van olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, birbirimize kardeşlik duygularıyla sarıldığımız sürece, terör hadiselerini bir daha gelmemek üzere bu şehirden uzaklaştırdığımız sürece Allah'ın izniyle bu şehir gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak ve bugüne kadar yapılan hizmetlerin çok daha ötesinde önemli projelere kavuşacak" dedi.

Açılış sonrası vatandaşlara Van Kahvaltısı ikram edilirken, Vali Murat Zorluoğlu ve beraberindeki heyet esnafı ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinledi.

Bakmadan Geçme