İpekyoluspor güçlü rakibini iki golle geçti

Van Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ligin iki iddialı takımı İpekyoluspor ile Birlikspor haftanın derbi maçında karşı karşıya geldi.

Rıdvan Can

Haftalardır sonucu merak edilen maçı İpekyoluspor Birlikspor'u 2-0'lık skorla mağlup ederek namaglup unvanını da sürdürdü. Van Amatör 1'nci Ligi müsabakasında İpekyoluspor Ligin güçlü rakibi Birlikspor'u bulduğu 2 golle geçti.

Maçın başlama vuruşu ile birlikte karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın henüz 10'uncu dakikasında İpekyoluspor İbrahim ile 1-0 öne geçti. Kalesinde gördüğü erken golün ardından baskısını artıran Birlikspor, İpekyoluspor kalesine yüklendi. Birlikspor'un çok önemli ataklarında İpekyoluspor kalecisi Saffet Taşkıran golle izin vermeyince karşılaşmanın ilk yarısı İpekyoluspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın ikinci yarısında da iki takımın gol yollarında önemli pozisyonları oldu. Birlikspor bulduğu pozisyonları değerlendirmesi sonucu, İpekyoluspor 67'nci dakikada Senar'ın kaydettiği golle skoru 2-0 yaptı. Maçın kalan süresinde başka gol olmayınca İpekyoluspor, Birlikspor karşısında sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı.

Zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşmayı Van Askf Başkanı Ramazan Kıvanç, ASKF Genel Sekreteri Çetin Atacan, İl Tertip Komitesi Başkanı Nurettin Tuğrul ve çok sayıda taraftar izledi.

İpekyoluspor: Saffet, Vedat, Muhammed, Taner, Fazıl, İbrahim, Enes, Sinan, Senar, Kolay, Yusuf

Antrenörler: Muhittin Yağan, Sinan Tosun

Birlikspor: Faruk, Orhan, Yakup, Bayram, İlyas, Hamza, Seyhan, Ali, Volkan, Burhan, Şerif

Antrenörler: Bengin Çakay, Savaş Çiçekay

Stadyum: Sanayi Semt Sahası

Goller: (dk.10 İbrahim) (dk.67.Senar) İpekyoluspor

Bakmadan Geçme