İran dünyaya patladı! İsrail harita yayımladı

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, İsrail'in Suriye topraklarındaki hedefleri vurmasının ardından uluslararası toplumun tavrına tepki gösterdi. Kasımi 'Uluslararası toplumun sessizliği İsrail saldırganlığını cesaretlendiriyor' dedi. Bu arada İsrail Ordusu Twitter üzerinden vurduğu hedeflerin haritasını yayımladı.

İran devlet televizyonunun aktardığına göre Kasımi, İsrail'in saldırganlığına karşı Şam'ın kendini savunma hakkı olduğunu söyleyerek, uluslararası toplumu sessizlikle suçladı.

'SURİYE KENDİNİ SAVUNMAK İÇİN HER HAKKA SAHİP'

Kasımi "İran, İsrail'in Suriye'ye saldırılarını şiddetle kınıyor. Uluslararası toplum'un sessizliği İsrail saldırganlığını cesaretlendiriyor. Suriye kendini savunmak için her hakka sahip" dedi.

İSRAİL ORDUSU VURDUĞU HEDEFLERİN UYDU GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLADI

Diğer yandan İsrail ordusu (IDF) Suriye'de vurduğunu açıkladığı İran Devrim Muhafızları'nın yurtdışı operasyonlar birimi Kudüs Gücü'ne ait hedeflerin uydu görüntüleri ve haritasını yayımladı.

​Mesajda vurulan noktaların İran'ın Tel Gharba, Tel Kleb, Tel Nabi Yuşa ve Tel Makdad'daki istihbarat tesisleri, Kudüs Gücü'ne ait Kisve bölgesindeki askeri yerleşke ve Şam yakınlarında içinde birçok farklı birimin olduğu bir lojistik üssünün olduğu savunuldu. Paylaşılan bir haritada da söz konusu lojistik üssünün Şam'a 10 km, İsrail'e ise 45 km uzaklıkta olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber7

Bakmadan Geçme