İşçi Bayramı Musa Anter Parkında Kutlanacak

KESK, DİSK ve TMMOB Van’da düzenlenecek 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı için basın açıklaması düzenledi. 1 Mayıs Tertip Komitesi İşçi Bayramının Pazar günü kutlanacağını belirtti.

İlhan Siyahtaş

KESK, DİSK ve TMMOB 1 Mayıs Pazar günü Van'da düzenlenecek işçi bayramı programı ile ilgili basın toplantısı yaptı. İşçi Bayramının Pazar günü saat 13:00 ile 16:00 saatleri arasında Musa Anter Barış Parkı'nda kutlayacaklarını belirttiler.

1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve Genel-İş Van Şube Sendika Eş Başkanı Ömer Tekin, “ Bu yıl kutlayacağımız bayramı Savaşa ve sömürüye karşı alanlardayız şiarıyla düzenliyoruz. Uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs'ı ekonomik ve demokratik açıdan ağır saldırı koşullarında kutlamaya hazırlanıyoruz. Biz işçiler ve emekçiler, mimar-mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksullar, ötekiler ve tüm ezilen halkların 1 Mayıs günü alanlarda olmasını istiyoruz. Güvensizleştirmeye, köleleştirmeye, emeğin hakların bir bir yok edilmesine karşı, kiralık işçilik dayatmasına, taşerona ayrımsız-kayıtsız-şartsız kadro sözünün tutulmasına, mahkeme kararlarının yok sayılmasına, kıdem tazminatlarımızın gasp edilmesine karşı sendika haklarımızın ve grev hakkımızın yok edilmesine karşı herkese iş, aş ve güvenli bir gelecek talep ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme