İşin doğusu

Mehmetçik ant içti. İçeride ve dışarıda terörün kökünü kazımaya başladı. Terörden temizlenen yurdumun toprakları ise daha önce hiç görmediği manzaralarla karşılaştı. Mardin, Diyarbakır, Van, Hakkari, Şırnak, Batman, Muş, Tunceli gibi şehirlerde bir anda birçok doğa harikası turizme kazandırıldı. Bölge halkı ise yıllardır silahların gölgesinde gitmeye çekindikleri nehir ve göl kenarlarında tatilin tadını çıkarmaya başladı.

VAN Gölü kenarında bulunan, denize kıyısı olmadığı halde Türkiye'de ilk kez mavi bayrak verilen Mollakasım Halk Plajı, tatilcilerin akınına uğradı. Geçen ay hizmete açılmasının ardından plaja, yurdun birçok bölgesinden tatilciler akın etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yer alan Cilo Dağları'ndaki Sat buzul gölleri geçen ay halka açıldı. Birçok doğasever ve macera düşkünü ise kısa sürede buranın müdavimi olup trekking, yamaç paraşütü, kamp ve kano için Sat göllerine gelmeye başladı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bulunan ve Antik Çağ'da yerleşim yeri olarak kullanılan Birkleyn Mağaraları, bölgenin terörden temizlenmesi ile birlikte halktan yoğun ilgi görmeye başladı. Vatandaşlar bir yandan Birkleyn Mağaraları'nda çıkan buz gibi suyun kenarında piknik yaparken, diğer yandan da yüksek kayalıklardan suya atlayıp serinledi.

Tunceli'de terörün neredeyse bitmesiyle Munzur Çayı halkın hizmetine açıldı. Plajlar, gondollar ve piknik alanlarıyla donatılan Munzur ve Pülümür adeta sosyetik plaj oldu.

Bakmadan Geçme