İskele Caddesi sakinleri ne istiyor?

Vatandaş istedi biz yazdık. Karar yetkililerin.

İskele Caddesi Van'ın efsane caddesidir. İskele Caddesi'nin ihtişamlı günlerini hatırlayan her Vanlının caddeyle ilgili unutulmaz renkli bir anısı vardır mutlaka.

İskele Caddesi 1930'lu yılların teknik ve maddi imkansızlıklarına rağmen büyük emek ve fedakarlıklarla, Vanlıların katkılarıyla açılarak ağaçlandırıldı. Van'da vizyon sahibi yöneticilerin, planlı çağdaş belediyeciliğin, dürüst çalışmanın ve kente aşık olmanın eseridir İskele Caddesi. Bugünün sınırsız imkanlarına rağmen bir benzeri cadde daha açılamamıştır!

Cadde 1980'li yıllara kadar iki tarafından kehriz suyunun aktığı su kanalları ve caddeyi gölgelendiren kavak ağaçlarının arasından Van Gölü'nün maviliğini kent merkezine taşırdı. Çevreyle uyumlu taş karolarla döşeli kaldırımlarında yürürken insana huzur, yaşama sevinci veren 7 kilometre uzunluğunda "düz" muhteşem bir caddeydi İskele Caddesi.

Sağında, solunda yer alan iki ve tek katlı şirin Van evleriyle bütünleşen İskele Caddesi üzerinde 1948'de eğitim öğretime açılan Atatürk Lisesi de caddeye değer katarak farklı bir kimlik kazandırmıştır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme