İTAH: BARIŞTA ISRARLI VE KARARLIYIZ

Barış ve Demokrasi Partisi Van İl Başkanı Musa İtah: Seçim sürecinin demokratik bir ortamda geçmesi için herkesi duyarlılığa davet ediyoruz.

Fazıl ERÜŞ

Önceki gün Cevdet Paşa Mahallesinde Barış ve Demokrasi Partisi ile Hür Dava Partisi arasında yaşanan gerginlik nedeniyle BDP Van İl Başkanlığı basın açıklaması yaptı. Fekiye Teyran Parkında yapılan basın açıklamasına BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Azim Yacan, BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız, HDP Eş Başkanı Harun Okay ve çok sayıda partili katıldı. İtah, basın açıklamasında şunları söyledi:

“BDP ve HDP kendi alanlarını genişlettikçe oylarını artırdıkça birilerinin korkulu rüyası olmaya başladı. Hüda Par BDP üzerinden kendini gündemde tutmaya çalışmakta ve halkımızın sabrını zorlamaktadır. Ellerindeki bıçak ve satırlarla kadın ve erkek demeden saldırmaktadırlar. Van'ın bir mahallesinde seçim çalışmalarını yürüten 2 kadın arkadaşımızı bu yapı yaralamış ve tesadüfen yolda geçen partili arkadaşlarımız bu kadın arkadaşlarımızı onların elinden almıştır. Bununla yetinmeyip provakatif açıklamalar yaparak BDP'nin kendilerine saldırdığını iddia etmektedirler. BDP size saldıracak kadar düzeyini indirmedi. BDP'nin sizle uğraşacak zamanı yoktur. Bu saldırılar sadece Van'da olmuyor. Türkiye'nin birçok ilinde HDP'ye de saldırılar yapılmaktadır. Demokratik çalışmalarımız engelleniyor. Bütün arkadaşlarımız duyarlı ve dikkatli olsunlar. Arkadaşlarımız bunların korkakça saldırılarına karşı en güzel cevabı sandıkta verecektir. Kürtlerin kültüründe insan bıçaklamak namertçe ve korkakça bir şeydir. Siyaset yapmak isteyenler siyasetini demokratik ilkeler içinde yapsın. Ancak bizim değerlerimize, bürolarımıza, bayraklarımıza, çalışanlarımıza elini uzatan kim olursa o ellerin cevabını verecektir. Barışta ısrarlı ve kararlıyız. Barış sürecini tehlikeye atacak bu saldırılarınızdan vazgeçin. Barış gelsin akan kanlar dursun diye seçimlere bu kadar sarılıyor ve çalışıyoruz. Seçim sürecinin demokratik bir ortamda geçmesi için herkesi duyarlılığa davet ediyoruz.”

Bakmadan Geçme