İTALYA'DAN DESTEK!

İtalya’nın Trento Özerk Bölgesi’nde bulunan Verso La Mesopotamia Dernek Başkanı Dr. Anna Maria Paroları ve dernek üyesi Dr. Françesco Piscıoli Van Belediyesi’ni ziyaret etti.
Dernek üyelerini makamında kabul eden Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, ziyaretin kendileri için çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Türkiye’de yaşanan sorunları herkesin bildiğini ifade eden Abi, kendilerine karşı büyük bir hukuksuzluk yapıldığını öne sürdü. Belediye başkanlarının yaptığı tüm çalışmaların yasadışı olarak gösterildiğini sözlerine ekleyen Abi, ülkede hukukun olmadığını iddia etti.
Verso La Mesopotamia Dernek Başkanı Dr. Anna Maria Paroları ise, 3 bin kilometre yol kat ederek Van Belediyesi ile dayanışma duygularını paylaşmak için geldiklerini belirterek, en büyük amaçlarının azınlıkların haklarını savunmak olduğunu kaydetti. Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya yapılanların asla kabul edilemeyecek bir durum olduğunu aktaran Maria Paroları, yapılan haksızlığın kabul edilemez olduğunu belirtti.
Van’ın çok güzel bir kent olduğunu belirten Maria Paroları, yaşanan depremden dolayı da çok üzgün olduklarını söyledi. Dernek üyeleri kent genelinde yaptıkları gezileri ve kendi gözlemleriyle ilgili Abi’yle yaptıkları görüşmenin ardından Provincia Autonoma Di Özerk Bölgesi’ne ait bayrağı hediye ettiler. vanhaber,haberlervan,italya,sabri abi,bekir kaya

Bakmadan Geçme