İTİRAZ SÜRECİ BAŞLADI

Van Çevre Yolu ve civarı 1/5000 ölçekli ilave+Revizyon Nazım İmar Planı ile Edremit- Elmalık Etabı 1/1000 Ölçekli İlave+Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Çevre Yolu ile ilgili askı sürecinin başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Evren Doğruer

Vali Zorluoğlu, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı: "O çevre yolu bu Van'a yapılacak. Projenin 1/5000 ölçekli nazım imar planının tamamı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının birinci etabı tamamlanarak askıya çıktı."

SÜRE 30 GÜN

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü panosunda 30 gün süreyle askıda kalacak olan; Edremit - Elmalık (Hilmi Irak İlköğretim Okulu- Memur Sen Toki arası) etabının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na tapu sahipleri itirazda bulunabilecekler. İtirazların değerlendirilmesinin ardından 18. Madde uygulaması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından daha önce ihalesi yapılan çevre yolu yapımı fiilen başlayacak.

DEVİR SONUÇ VERDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,19 Ekim 2016 tarihli ve 29862 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 26 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9301 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan yaklaşık 6000 hektarlık alan içinde her türlü imar planları ile arsa ve arazi düzenlemelerini yapmaya, yaptırmaya ve onaylamaya 3 yıl süreyle yetkili kılınması ile hız kazanan süreç sonuç vermeye başladı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE

Bakanlar Kurulu Kararı ile yaklaşık 6000 hektarlık alanda(Çevre Yolunun tamamı) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Edremit İlçe sınırları içerisinde kalan yaklaşık 1100 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca re'sen onaylanarak Van Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 1 ay süreyle ilan yerlerinde ilan edilmek üzere gönderildi.

ASKIDA

Van Çevre Yolu ve Civarı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Edremit-Elmalık 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı 05 Ocak 2018 tarihinden itibaren 30 gün süreyle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde ilan panosunda askıya çıkarıldı.

AYRINTILAR PLANDA

Edremit - Elmalık etabının 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarında 12 metreden dar yollar, imar adalarındaki emsal değerleri, kat adetleri, yapı yaklaşma mesafeleri gibi gösterimler yer alıyor.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde 30 günlük askı sürecinde imar planı yapılan alanda parselleri bulunan tapu sahipleri askıda yer alan imar planlarından parsellerinin durumunu görebilecek. Ancak askıda yer alan imar planlarından parsellerinin durumunu öğrenemeyen ya da ayrıntılı bilgi almak isteyen tapu sahipleri; İmar Planlarının hazırlandığı koordinat sisteminde Kadastro Müdürlüğünden alınan UTM 42-3° projeksiyonu ITRF96 datumunda hazırlanmış koordinatlı kroki ve güncel tapu kaydı ile başvurmaları halinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce parsellerinin askıdaki imar planlarındaki durumu hakkında ayrıntılı bilgi de verilecek. Tapu sahipleri itirazlarını 30 günlük askı süresi içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapabilecekler.

18. MADDE SONRASI YOL YAPIMI BAŞLAYACAK

Edremit - Elmalık etabında itirazların değerlendirilmesinin ve imar planlarının kesinleşmesinden sonra 3194 sayılı İmar Kanunun 18. Maddesine göre imar uygulaması (parselasyon) sonrası yüklenici firmaya yer teslimi ile birlikte yol yapımının başlayacağı belirtildi.

ETAPLAR HALİNDE YAPILACAK

Gazetemizin edindiği bilgilere göre; Edremit - Elmalık etabının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın onaylanarak askıya çıkarılmasının ardından geride kalan 5000 hektarlık alan etaplar halinde onaylanarak askıya çıkarılacak.

HEYECAN YARATTI

Çevre Yolu Edremit - Elmalık etabının askıya çıkarılması vatandaşlar arasında heyecan yarattı. Çevre yolu civarında parselleri bulunan vatandaşlar sosyal medyada memnuniyetlerini dile getirdiler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme